Bucurii pentru copii

1-6 luni

Baie & ingrijirea corpului
Incearca, pe cat posibil, sa cumperi produse de marca, special facute pentru bebelusi. Citeste cu atentie instructiunile de pe eticheta,pentru ca unele sampoane sau lotiuni irita pielea sensibila a copilului.

Imbracaminte
Scutecele de unica folosinta sunt un cadou pentru copil dar si pentrutine. Personalizeaza-l cu o dantela sau o fundita albastra (in cazulbaietilor). Sosetele si ghetutele trebuie sa fie bine fixate pe picior,pentru ca cei mici adora sa se joace cu ele, mai ales sa le scoata. Alege, pentru lenjeria de corp, lucruri care se inchid in fata, pentru a puteafi schimbate cu usurinta. Sunt foarte bune, mai ales pe timp friguros.

Muzica & jucarii
Cutiutele muzicale sau jucariile care la cea mai mica apasa recanta sau vorbesc ii vor face pe cei mici sa rada cu o gura pana laurechi. Jucariile agatate cat mai la indemana copilului ii vor provoca mare bucurie acestuia.

Produse pentru siguranta
Pune perne sau un alt obstacol in calea usilor care, trantite de curent,au ca victime sigure degetele. Tot pentru protejarea acestora, acopera prizele.

7-11 luni

Imbracaminte
Nu te lasa pacalita de palariile care se leaga sub barbie: copiii le vorscoate cat ai zice peste daca decid ca ii cam deranjeaza. Multi copii nuau la aceasta varsta o podoaba capilara prea bogata.
Pentru a-i da fetitei tale multumirea de a se simti cocheta, fixeaza-i pe cap o bentita roz,care, la ocazii speciale, poate fi impodobita cu o floare din dantela.

Decorarea dormitorului
Nu stie inca sa citeasca, dar numele sau scris din litere de lemn "da" adorabil in camera copilului. Poti opta si pentru un afis cu un personaj animat celebru. Leaganul este obligatoriu. Copilul creste iar mamei ii este tot mai greu sa il tina in brate mult timp.

Jucarii
Un burete - jucarie face minuni in baie. "Vine Bambi sa te spele pe urechi"  va fi intampinat cu batai vesele din palme. Este vremea cantecelor de leagan si a cuburilor de jucarie moi, numai bune de mestecat, aruncat,chinuit.

1 an

Arta & creativitate
Incurajeaza elanul creator al celui mic - va picta fericit daca ii vei oferi creioane si carioci care trebuie sa fie cat mai mari, pentru ale putea manevra cu usurinta. Este inca destul de neindemanatic. Pentru mai multa varietate in activitatea micului artist, cumpara-i plastilina.

Imbracaminte
Este momentul in care, in sfarsit, varsta ii permite sa aiba o garderoba. In alegerea hainutelor, tine cont si de faptul ca in aceasta perioada copilul creste destul de repede. Cumpara-i-le cu un numar sau doua mai mari. Copiii invata mai repede sa mearga daca sunt desculti sau poarta sosete.
Evita, deci, atunci cand sta acasa, sa il incalti.

Jucarii
Cutiutele muzicale, tobele si tamburinele de jucarie ii vor incanta urechea ca niciodata. In baie, jucariile plutitoare vor trasforma infricosatoarea cada intr-un loc plin de prieteni de incredere. Clasicul trenulet, masinutele si avioanele au intotdeauna priza la ceimici. Primavara aduce cu ea distractie maxima in parc;  jocul cu nisip, galetusa si lopata il va prinde cat ai zice peste.

Carti
Grimm, Creanga, Povesti nemuritoare... Vei reciti cu placere basmele copilariei tale precum si cantecele de leagan fara de care - iti amintesti prea bine - cel mic nu poate adormi.

2-6 ani

Arta & creativitate
Creta este usor de manevrat, mai ale ca se apropie sezonul desenelor pe asfalt. Marker-ele nu sunt toxice si sunt usor de spalat de pe imbracaminte si maini. Abtibidurile personalizeaza cartile de povestisi decoreaza desenele, cadou pentru mama si tata.

Imbracaminte & accesorii
La ocazii speciale, baietii sunt foarte mandri daca poarta cravata si camasa cu butoni. Sunt prea tineri pentru a purta curea, dar o solutie buna sunt bretelele. Ochelarii de soare, cu modele amuzante si culorivesele, sunt un deliciu pentru copii.

Camera copilului
Copiii adora independenta. Un dulap personal in care sa isi aseze singurilucrurile este o surpriza deosebita.
Decoreaza tavanul cu stele dinhartie lucioasa. Ii va face mare placere sa viseze, privindu-le, inaintede culcare. Imprimeurile pe perna, cu eroul animat preferat, au un succestemporar - gusturile se schimba atat de repede la aceasta varsta!

Jucarii
Papusile sunt vedetele acestei varste, dar nu sunt de neglijat nici jucariile de plus, mini-trusele de prim-ajutor sau de bucatarie. Isi faca paritia in viata copilului cartile, pentru inceput cu poze mari si text putin.

6-10 ani

Arta & creativitate
Acest capitol include toate seturile de jocuri ce presupun imbinarea pieselor pentru diferite constructii si "proiecte". Seturile de temperasi pensule nu dau niciodata gres. Au aparut si in Romania catalogurile Barbie, unde desenele trebuie completate cu abtibilduri.Copilul se va simti foarte important daca ii vei oferi un carnetel undesa isi poata nota lucrurile si evenimentele speciale.

Imbracaminte & accesorii
Ghiozdanul este esential, odata cu aparitia primei responsabilitati:scoala. Odata cu ea, apar pretentiile: fetitele se vor bucura daca primesc un strugurel sau un parfum si o caseta cu bijuterii. Baietilor li se scurg ochii dupa sepci, tricouri cu imprimeuri, blugi si ceasuri. Daca destinatarul cadoului are o personalitate non-conformista, alege un model mai indraznet.


Cadouri educationale
Povestile de aventuri, science-fiction, cartile cu integrame si jocuri de perspicacitate sunt eficiente instrumente educationale. Chiar daca nu adora geografia, orice copil este curios sa rasfoiasca un atlas. Cu un dictionar cu termeni elementari, un Glob sau un abonament la revista preferata ii vei castiga inima. O pusculita il va invata din timp sa faca economii.

Sport & hobby-uri
Un poster cu vedeta preferata este cu atat mai valoros cu cat are semnatura acesteia. Este destul de dificil de obtinut, dar merita. Nu dai gres nici cu un bilet la un spectacol/film unde o poate reintalni. La aceasta varsta, copiii sunt colectionari consecventi. Ajuta-i la inceput,fie ca e vorba de timbre, monede sau jucarii de plus.
Baietii tanjesc intotdeuna dupa o bicicleta "de oras", cu multereflectoare. In lipsa ei, sunt bune si niste rachete de tenis, badminton sau un skateboard. Sau macar o minge de fotbal. Timpul petrecut in familie este uneori cel mai frumos cadou; organizeaza o iesire la munte sau la pescuit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod