BAC 2014. Cum să înveţi eficient într-o lună ca să iei note mari la examen

Probele examenului de bacalaureat 2014 îţi dau fiori reci pe şira spinării? Oricât de bine pregatită ai fi, senzaţia că nu este suficient cât ai învăţat până în prezent te bântuie non-stop şi te stresează enorm
Probele examenului de bacalaureat 2014 îţi dau fiori reci pe şira spinării? Oricât de bine pregatită ai fi, senzaţia că nu este suficient cât ai învăţat până în prezent te bântuie non-stop şi te stresează enorm. Dacă astfel stau lucrurile, află că nu este timpul pierdut. Iată cum poţi învăţa şi repeta eficient pentru fiecare probă în parte, de azi până la finalizarea BAC-ului 2014!

1. Abordează studiul cu o atitudine pozitivă


Deşi îţi poate fi dificil să te apuci de studiat şi repetat fără ca prin cap să-ţi treacă 1000 de gânduri negre vizavi de felul în care vor decurge probele de la BAC, încearcă totuşi să te linişteşti şi să îi oferi întregii experienţe o abordare pozitivă.

Aminteşte-ţi care îţi sunt abilităţile şi realizările - poate eşti bună la engleză ori la română sau ştii deja pe de rost comentariul la opera X - şi evită să gândeşti în termeni absoluţi - nu o dai mereu în bară; chiar dacă la simulările pentru BAC n-ai luat notele dorite, nu înseamnă că la BAC-ul propriu-zis nu o vei face.

Nu în ultimul rând, nu te compara cu colegii tăi sau cu şeful/şefa de promoţie.
Nu de alta, dar nu vei reuşi decât să te adânceşti şi mai mult într-o gândire negativistă, deloc productivă.

2. Învaţă doar când te poţi concentra cu adevărat

Dacă în ziua X la momentul Y pur şi simplu mintea îţi fuge în altă parte decât la materia pe care o ai de învăţat/repetat, nu te mai chinui inutil: nu vei reuşi decât să îţi creezi frustrări şi gânduri negre (vezi mai sus).

Ceea ce nu înseamnă, bineînţeles, că te poţi folosi de această situaţie pentru a te eschiva în permanenţă de la învăţat.
Cel mai indicat este să îţi faci un program zilnic de studiu pe care să încerci să îl respecţi în linii mari; iar când nu te poţi concentra asupra învăţatului, mută ora/orele de studiu la materia X în alt moment al zilei sau la câteva zile distanţă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod