De sarbatori, alege cadoul perfect

Cand vine vorba de cadouri de sarbatori, exista un "tipar" in fiecare an. Tocmai pentru ca vrei sa iesi din acest tipar si sa faci cadouri cu adevarat interesante, iti prezentam mai jos cateva dintre obiceiurile romanilor in ceea ce priveste cadourile, dar si cateva sugestii.
Cand vine vorba de cadouri de sarbatori, exista un "tipar" in fiecare an. Tocmai pentru ca vrei sa iesi din acest tipar si sa faci cadouri cu adevarat interesante, iti prezentam mai jos cateva dintre obiceiurile romanilor in ceea ce priveste cadourile, dar si cateva sugestii.

Potrivit unui sondaj realizat de GfK Romania, cei mai multi romani intentioneaza sa ofere cadouri care sa "indulceasca", sa infrumuseteze si sa inveseleasca sarbatorile de iarna, fara a face investitii consistente in bunuri de folosinta indelungata.

Se pare ca romanii planuiesc sa cumpere dulciuri de sezon (56,5%), obiecte de imbracaminte, incaltaminte sau accesorii vestimentare (39%), decoratiuni (28%), jocuri si jucarii (24%) si produse sau servicii cosmetice.

 
Mai putini romani si-au exprimat interesul pentru a achizitiona de sarbatori aparatura electrocasnica (9%), echipamente IT, telecomunicatii si dispozitive electronice (4%) sau alte servicii de telecomunicatii (1%). Referitor la destinatia acestor tipuri de cadouri, aparatura electrocasnica este achizitionata in principal pentru casa, dar exista si un procent mare de persoane care le cumpara pentru a le oferi cadou partenerelor.

Echipamentele IT si de telecomunicatii sunt cumparate atat pentru a le avea in casa, cat si pentru a le oferi cadou copiilor, in vreme ce device-urile electronice si serviciile telecom sunt destinate in mare parte propriei gospodarii.
 
Printre aparatele electrocasnice, cele mai des mentionate sunt robotii de bucatarie, masinile de spalat rufe si cuptoarele cu microunde.
In fruntea listei de echipamente IT&C pe care romanii intentioneaza sa le cumpere de sarbatori se afla telefoanele mobile si desktop-urile, iar cei mai multi dintre romanii interesati de cumpararea unor dispozitivele electronice se vor orienta in aceasta perioada catre camere digitale si televizoare (in aceeasi masura TV clasic si TV cu plasma sau LCD).

Cadouri personalizate


Desi este foarte comod sa cumperi acelasi lucru pentru toata lumea, cum ar fi de exemplu obiecte decorative in tema sarbatorilor, un cadou cumparat cu gandul la cineva anume are o valoare sentimentala mult mai mare. Dincolo de asta, mai este si aspectul practic: vei reusi sa oferi cadouri utile sau potrivite fiecarei persoane dragi din viata ta.

Gasesti aici o lista cu propuneri de cadouri atat pentru cei din familie, cat si pentru colegi, sefi sau parteneri de afaceri.

Cadourile pentru copii


"Cadoul nu este o metoda de disciplinare! Promisiunea ca "Mosul iti va aduce x daca vei fi cuminte tot anul" este departe de a functiona in vederea incurajarii/mentinerii unor comportamente dezirabile la un copil; ceea ce ii schimba micutului comportamentul sunt consecintele imediate si regulile clare, nu promisiunile pe termen lung", declara psihologul Jeni Chiriac.

"Putem oferi cadouri care sunt si altceva decat obiecte tangibile: o activitate speciala, renuntarea pentru o zi/o perioada la o sarcina pe care o avea copilul de facut (cu specificarea foarte clara a perioadei pentru care acest beneficiu este in vigoare", adauga psihologul.

Adolescentii, cei mai pretentiosi


Adolescentii sunt adesea greu de multumit cand vine vorba de cadouri. Tocmai pentru ca cei mai multi dintre ei se straduiesc sa faca rapid tranzitia de la copil la adult, un cadou pentru copii cu siguranta ii va deranja...


Cadouri ideale pentru ei sunt jocuri electronice, gadget-uri, obiecte personalizate, instrumente muzicale. O alta varianta ar fi sa le oferi vouchere pentru magazine de haine, jocuri sau produse IT, in functie de preferintele adolescentului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • flory pe 18 Dec 2009, 11:40
    E FRUMOS SA DARUIESTI DE SARBATORI

    S_A PASTRAT DIN GENERATII CA DE SARBATORI SA FACI CADOURI PLACUTE SI UTILE CELOR DRAGI SI CHIAR PRIETENILOR APROPIATI, TOTI SE BUCURA DE ACEST OBICEI CRESTIN

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod