Tu ţi-ai lăsa animalul de companie gaj la amanet?

Ce faci când ai nevoie urgentă de bani? Duci lucrurile de valoare la amanet. Dintre lucrurile de valoare care pot fi amanetate fac parte bijuteriile, electrocasnicele, terenurile însă, pentru

Ce faci când ai nevoie urgentă de bani? Duci lucrurile de valoare la amanet. Dintre lucrurile de valoare care pot fi amanetate fac parte bijuteriile, electrocasnicele, terenurile însă, pentru ieşeni, la acestea s-au adăugat şi animalele de companie. Pare greu de crezut, dar patronul unei case de amanet din Iaşi primeşte drept gaj pentru banii împrumutaţi căţelul sau pisica persoanei care cere ajutor financiar.

Câinii şi pisicile sunt păstraţi în regim hotelier, susţine patronul casei de amanet, şi sunt hrăniţi şi îngrijiţi corespunzător pe perioada cât stăpânul alege să renunţe la ele.

Întrebarea este cât de disperat să fii încât să amanetezi o fiinţă? Probabil că răspunsul este foarte. Posibil că mulţi dintre clienţii acestui amanet văd aici şi o soluţie a problemei de a nu a avea cu cine să-ţi laşi animalul atunci când pleci în vacanţă.

Însă nu orice animal poate fi amanetat. Acesta trebuie să îndeplinească anumite condiţii, precum să aibă carnet de sănătate actualizat şi să nu aibă mai mult de 2 ani "vechime" :D Valoarea animalului se stabileşte pe loc iar stăpânul primeşte 60% din aceasta.

Ce se întâmplă când stăpânul "uită" să-şi recupereze patrupedul? Acesta este scos la vânzare sau este donat.

Tu ţi-ai amaneta animalul de companie?

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod