Puppy Test!

In cazul in care programul de la serviciu nu va lasa prea mult timp liber, atunci va fi nevoie sa rugati un prieten sa plimbe cainele. Sau sa angajati special o persoana care sa vina cel putin de doua ori pe zi sa plimbe cainele, sa-l hraneasca si sa se joace cu el.

Daca sunteti o persoana care calatoreste mult, in interes de afaceri sau in vacante, ganditi-va daca un caine ar putea sau nu sa se adapteze acestui mod de viata. Cheltuielile vor fi mai mari daca e nevoie sa lasati cainele intr-o pensiune, iar schimbarile frecvente ale programului zilnic ii pot cauza probleme digestive sau anxietate.

Cat de bine cunoasteti rasa pe care ati ales-o?

Asadar ati decis pana la urma ca puteti fi un bun stapan... Aveti o rasa preferata si sunteti hotarat sa cumparati un caine. Sfatul nostru este ca inainte de toate sa culegeti toate informatiile in legatura cu rasa respectiva, de la dimensiunile cainelui si pana la modul de hranire si ingrijire.
Foarte multi oameni aleg caini de talie mica sau medie, deoarece au gresita impresie ca acestia nu au nevoie de ingrijiri deosebite sau exercitii.

Si, pentru a exemplifica, ganditi-va ca un Great Dane are nevoie de mai putine exercitii decat un Springer Spaniel. Incercati sa aflati cat de repede se poate adapta dresajului. Daca este o rasa care invata mai greu, indicat ar fi sa inceapa orele de dreasaj de la o varsta frageda.

Asigurati-va ca stiti care sunt dimensiunile exacte ale rasei atunci cand ajunge la maturitate. In felul acesta nu veti fi uimit ca ghemotocul de par capata dimensiuni ingrijoratoare de la o zi la alta...

Daca aveti o familie si unul sau mai multi copii, interesati-va cat de tolerant poate fi cainele fata de copii. Nu toti cainii accepta zgomotele si modul de joaca al copiilor mici. Daca aveti si alte animale de companie, este bine sa va informati si asupra gradului de socializare a cainelui, pentru a fi pregatit sa evitati eventualele evenimente neplacute.



Unde ati putea gasi sprijin si sfaturi?

In calitatea dumneavoastra de nou proprietar de caine, veti avea nevoie de ceva mai mult sprijin decat cel pe care il gasiti in cartile de specialitate. Ajutorul rudelor si al prietenilor este binevenit, mai ales pentru inceput. Veti avea nevoie de prieteni care sa fie la randul lor proprietari ai unui caine, numai asa vor putea sa va dea sfaturi pretioase si veti putea gasi un umar pe care sa plangeti atunci cand cainele va va trezi la ore nepotrivite mai multe zile la rand.

De ce va doriti un caine?

Uneori, oamenii isi cumpara un caine din toate motivele gresite care pot exista! Spre exemplu: vor sa obtina un profit de pe urma imperecherilor, il folosesc pe post de accesoriu senzational, pentru a distrage atentia copiilor de la momentele neplacute ale unui divort sau pentru a invata un copil iresponsabil sa vina cu picioarele pe pamant.

Meditati asupra acestora si ganditi-va ca un animal nu va poate rezolva cu nimic problemele si nici nu va poate lingusi orgoliul...


Dorinta de a avea un caine trebuie sa fie rezultatul dragostei fata de animale. Luati langa sufletul si in casa dumneavoastra un caine numai daca aveti timpul, resursele si stabilitatea necesara pentru a va imparti viata cu o alta fiinta. A avea un caine este un angajament pentru toata viata.

Cunoasteti si respectati legea?

Exista si in Romania legi si ordonante prin care viata si integritatea animalelor este protejata. Una dintre acestea este Legea nr. 205 din 26 mai 2004, care spune ca proprietarii de animale au obligatia de a avea fata de ele un comportament lipsit de brutalitate, de a asigura conditiile elementare scopului pentru care sunt crescute, precum si de a nu le parasi sau izgoni.

Ei au obligatia sa le ofere:

un adapost corespunzator;
hrana si apa suficiente;
posibilitate de miscare suficienta;
ingrijire si atentie;

Se interzice:

uciderea animalelor din perversitate sau prin practicarea tirului pe animale captive;

organizarea de lupte cu animale sau intre animale, folosirea de animale vii pentru dresajul cainilor sau pentru a le controla agresivitatea;

folosirea de animale pentru publicitate, realizare de filme sau expozitii daca aceste activitati le provoaca suferinte fizice si psihice;

abandonarea unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului;

administrarea de substante destinate stimularii capacitatilor fizice ale animalelor prezente in competitii sportive, sub forma dopajului.


Toate acestea constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000.000 lei / 300 lei noi la 6.000.000 lei / 600 lei noi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod