Pisica - din strada in apartament

O alta solutie ar fi zgomotul. Puneti cateva monede intr-o sticla de plastic si agitati-o atunci cand pisica se apropie de iesire. Este un procedeu care de obicei reuseste. Combinati aceste mici "corectii" cu recompense adecvate ori de cate ori pisica va renunta la intentia de a parasi casa; metoda va da rezultate in scurt timp.

Asigurati-i o activitate mentala adecvata

Folosirea jocurilor pentru recompensare sau pentru distragerea atentiei pisicii poate avea ca scop si un usor dresaj al acesteia.
Invatati-o mici trucuri - jocuri care va pot placea amandurora. Aceste episoade repetate va vor imprieteni mai repede, iar pisica va avea mai mult de lucru, uitand de vechile obiceiuri.

Cand perioada critica a trecut, dupa ce pisica s-a obisnuit cu viata din casa, ii puteti permite sa petreaca mici intervale de timp afara. Plimbatul in lesa este un obicei care, odata devenit frecvent, ii va permite pisicii sa-si viziteze locurile favorite din apropierea casei.

Nu faceti acest lucru decat daca este absolut necesar, si niciodata cand ea o cere.
Cand pisica este linistita si se afla departe de usa, puneti-i hamul si iesiti la o mica plimbare. Ea nu va percepe actiunea respectiva ca pe o recompensa pentru ca nu are cu ce sa o asocieze, astfel incat nu va putea anticipa momentul cand va fi scoasa din casa.

Mici accidente

Pisica este un animal ce reactioneaza rapid, daca situatia o cere. Momentul in care iesiti din casa este ideal ca ea sa dea buzna pe usa. Pisica va alerga spre iesire atunci cand va auzi sunetul cheilor. Se poate ajunge astfel la o situatie periculoasa, nu numai pentru pisica, dar si pentru cei care se apropie, din exterior, de usa.

Din fericire, acest obicei poate fi schimbat fara prea mari eforturi.
Alegeti un moment cand nu va grabiti sa plecati si folositi cateva metode de a va convinge pisica sa nu se apropie de usa. Plasati in apropiere un bidon de apa cu atomizor. La intoarcerea acasa deschideti usor usa, iar daca pisica este acolo folositi atomizorul. Nu spuneti nimic. Trebuie ca pisica sa asocieze pedepsirea cu usa deschisa si nu cu prezenta dumneavoastra. In cazul in care pisica nu apare imediat la intrarea in casa, deschideti usa incet, astfel incat sa aveti timp sa reactionati atunci cand aceasta se repede spre iesire.

Aveti multa rabdare! Actiunea dumneavoastra va fi incununata de succes daca va doriti cu adevarat o pisica si daca nu va asteptati ca rezultatele pozitive sa apara peste noapte.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alisse pe 20 Mai 2011, 02:15
    @oana Ai dreptate

    Eu personal am cautat atat de mult timp sa gasesc ceva care sa fie bine informat, sa aibe exact ce caut, in detaliu si bine scris. Eram de-a dreptul saturata de toate aburelile si cuvintele extra pe care toata lumea le tot toarna si zic, uite ia articol! Dar cu toate astea tot vizitam toate comunitatile feminine, intr-un fel si acum ma amuza unele articole. Dar am gasit intr-un final exact ce cautam, informatii pertinente, cu feedback de la autori si un grad ridicat de interactivitate... asa ca, daca chiar cautati ceva ok sa cititi, www.lifestory.ro s-ar putea sa aiba exact ce cautati.

    0
    0

  • oana pe 21 Apr 2009, 11:35
    nu stiti ce spuneti

    bai........ astia de pe aici.......nu le aveti cu pisicile:-P

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod