Pestii, culoare si bunastare

Vrei ceva nou in casa ta. Gandeste-te la pesti si acvarii. Acvarii mari,caci ele sunt la moda acum. Pestisorul mic si auriu ce se plimba singurel in bol, cel parca desprins din desenul...
Vrei ceva nou in casa ta. Gandeste-te la pesti si acvarii. Acvarii mari,caci ele sunt la moda acum.

Pestisorul mic si auriu ce se plimba singurel in bol, cel parca desprins din desenul animat "Pinocchio" a fost uitat de mult.

In locul bolului mic, au aparut acvariile imense, prinse de perete sau chiar zidite in acestea, cu multi pesti colorati, plante, lumini, nisipsi pietricele. Optional poti alege si o casuta sau o ciupercuta pentrua intregi decorul acvariului.

Ideea aceasta a fost adoptata la inceput de restaurante, cluburi saudiverse alte locatii, dar acum este aplicata in casele iubitorilor de animale, de pesti in special.

Te-ai decis sa-ti iei pesti pentru ca iti plac sau pentru ca ai aflat ca aduc bunastarea si prosperitatea in viata ta.
Oricare ar fi motivul pentru care ai facut-o sau pentru care o vei face, trebuie sa stii cum sa-i ingrijesti.

Vor avea nevoie de atentie sporita din partea ta. Iata si cateva sfaturi utile pe care ni le-au oferit Nicoleta Nita si Rene Gavrilescu, cei doi simpatici ingrijitori pe care i-am intalnit la magazinul de animale "Zoo Selari".

Sfaturile oferite de cei doi sunt unele generale, avand in vedere ca fiecare specie de pesti in parte se comporta diferit.

De ce avem nevoie?
Un acvariu, incalzitor, termometru (daca cumva incalzitorul nu are termostat), filtru de apa, plante, nisip, pietris sau pietre mari,lumina pentru plante.

Cum procedam?
Inainte de a pune pestii in acvariu, apa se lasa la decantat maxim24 de ore, iar temperatura va avea minim 22-23 grade Celsius (cu mici diferente la unele specii).
Nu se schimba toata apa deodata, ci in maimulte randuri - mai exact scoti 20% din cantitatea de apa odata.

Cum hranim pestii?
De doua ori pe zi le administram hrana uscata, hrana congelata sau hrana vie.

Cum tratam pestii bolnavi?
Cea mai frecventa boala intalnita la pesti este grisul, boala ce semanifesta sub forma unor puncte albe aparute pe aripioarele pestilor. In astfel de situatii se aministreaza tratamente in acvariu pentru a-i feri si pe ceilalti pesti de boala. Pentru tratamentul potrivit, trebuie sava adresati celor de la magazinele de animale.

O alta regula in cazul bolilor de orice fel este ridicarea temperaturi iin acvariu si tratarea apei cu sare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod