Alimente nerecomandate câinelui tău. Asigură-i o nutriţie sănătoasă!

maia
De Maia
maia
De câte ori nu ai cedat în faţa ochilor de “milog” ai câinelui tău în timpul mesei şi ai împărţit mâncarea cu el? Acest obicei nu este tocmai unul sănătos. Sau cel puţin nu

Dog stealing a cake

De câte ori nu ai cedat în faţa ochilor de “milog” ai câinelui tău în timpul mesei şi ai împărţit mâncarea cu el? Acest obicei nu este tocmai unul sănătos. Sau cel puţin nu întotdeauna. Există un număr de alimente care, deşi sunt consumate fără probleme de oameni, câinilor nu le sunt recomandate. Şi motivul nu este creşterea în greutate. Anumite alimente sunt periculoase pentru sănătatea animalelor.

Avocado.

Chiar dacă animalelor le sunt recomandate anumite fructe şi legume proaspete, avocado nu face parte dintre acestea. Şi asta din cauza conţinutului de persină care, în cantităţi mari, poate fi toxic.

Ceapă şi usturoi. Indiferent de modul în care sunt preparate, ceapa şi usturoiul sunt dăunătoare pentru animal, provocând anemie.

Stafide şi struguri.

Nu este indicat să-ţi răsplăteşti animalul cu boabe de struguri. Chiar şi în cantităţi mici, poate fi toxic. Deşi nu este cunoscută exact cauza, consumul de struguri sau stafide dăunează rinichilor câinelui.

Carne crudă. Carnea crudă poate conţine bacterii precum Salmonella, care sunt periculoase atât pentru om cât şi pentru animal. Simptomele infectării constau în febră, stare de vomă sau diaree.

Ficat.

Deşi în cantităţi mici este chiar recomandat pentru o alimentaţie sănătoasă, în cantităţi mari (peste 3 porţii) provoacă intoxicaţii cu vitamina A, care afectează muşchii şi oasele.

Oase de peşte şi pui. Acestea sunt foarte periculoase pentru animal, provocând obstrucţia sau perforarea tubului digestiv.

Ciocolată, cafea, ceai. Produsele care conţin cafeină pot fi toxice, afectând inima şi sistemul nervos.

Băuturi alcoolice.

Chiar şi în cantităţi mici, alcoolul poate provoca intoxicaţii care pot duce la comă şi chiar deces.

Dulciuri. Ca şi în cazul omului, consumul de dulciuri poate duce la obezitate, probleme legate de sănătatea orală şi diabet.

Nu uita că este responsabilitatea ta! Iubeşte-l şi ai grijă de sănătatea lui!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod