Visul unui living de toamna

Desenul umbrelor din falduri se impleteste jucaus cu fibra scandurilor mate. Din brunul lor verzui ori rosiatic, se contureaza fel de fel de siluete asemenea unor piese pe-o tabla de sah.

In dreptul usii, la perete, te asteapta generoasa canapeaua cu perne moi de culoarea untului. De-o parte si de alta stau de straja doua lampadare cu picior suplu si abajur gratios traforat. Sub talpile tale poti asterne un covor pufos cu fire lungi si delicate care sa iti alinte degetele scapate din tortura incaltarilor.

Intr-un colt ferit o veioza lumineaza bland, pe-o masuta joasa, un sezlong imbietor intocmai unui culcus de frunze proaspat colorate de nastrusnica toamna.
Deasupra lui se profileaza, incadrand usa de sus pana jos, o biblioteca spatioasa cu rafturi late ce lasa la vedere un tapet rafinat in ape de coniac.

Pe rafturile castanii odihnesc in asteptare carti si albume, reviste, discuri vechi si fotografii in sepia. Printre ele isi fac loc si un caus ciocolatiu de abanos din care zambesc vioi cateva perle, ceramica arsa din pamanturi roscate ori palide, in care se invioreaza crizanteme de-un galben aprins si tufanele liliachii.

Pe alt raft "susotesc" doua sfesnice de alama si un taler de cupru pe care ratacesc risipite niste margele chihlimbarii.
Mai sus, doua vase de sticla clipesc sagalnic - unul subtirel si aramiu, altul dolofan, parca inmuiat in miere.

Faldurile perdelei surprind irizatii de auriu rosiatic. Cateva crochiuri in accente de cobalt si mangan zabovesc, subtil inramate, in fundalul peretilor. Fondul estompat capata, sub mangaierea delicata a luminii calde, tonalitati subtile de oranj si caramel. Pe tavan, lumina eliberata prin decupajele abajururilor aprinde proiectii schitate de frunze si flori.

Undeva in surdina, sunete melodioase gadila placut auzul si imbie la melancolie si rasfat.
Lasi totul uitarii si te cufunzi intre perne, deschizi o carte, alaturi te asteapta o cupa zvelta si in ea un rubiniu tomnatec. Iar daca nu-i complet "peisajul", poate ca n-ar fi rau sa te astepte cineva acasa...

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • shatzi85 pe 11 Oct 2009, 18:29
    fff primitor living-ul

    din totdeauna m-au fermecat incaperile cu semineu

    0
    0

  • niycolle pe 11 Nov 2008, 13:55
    fff frumos

    te imbie la relaxare dupa o zi de munca la birou

    0
    0

  • adaja50 pe 7 Nov 2008, 09:43
    odihna sufletului

    macar putem visa in culori incantatoare!

    0
    0

  • alexandra pe 30 Oct 2008, 15:02
    relaxare

    te imbie la relaxare dupa o zi de munca la birou

    0
    0

  • claudia99 pe 29 Oct 2008, 11:59
    relax

    este super combinatia , felicitari designer-lui

    0
    0

  • muzica53 pe 29 Oct 2008, 10:24
    relaxare

    imi place foarte mult "visul uni living de toamna" o combinatie forte placuta si relaxanta felicitarii pentru designer

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod