Vincon România lansează gama de vinuri super premium Egregio

Egregio, noua gamă de vinuri super premium de la Vincon România, este o colecţie de vinuri contemporane.
Egregio, noua gamă de vinuri super premium de la Vincon România, este o colecţie de vinuri contemporane.

Inspirată de cea mai înaltă disticţie academică, „Egregia cum laude”, gama Egregio este o colecţie de vinuri distinse, potrivită pentru orice ocazie de consum.

Gustul distins precum şi designul inovator, minimalist şi extravagant al etichetei fac din Egregio un vin contemporan ce răspunde celor mai înalte exigenţe şi  conferă distincţie.
 
Experţii Vincon România au realizat o gamă completă şi echilibrată care cuprinde cele mai apreciate soiuri de vinuri roşii - Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot şi cele mai fine soiuri albe - Muscat Ottonel (2012) şi Tămâioasă Românească.  

Calitatea deosebită a vinurilor Egregio fost deja recunoscută, Muscat Ottonel Egregio 2012 fiind medaliat cu argint la IWCB şi la Bachus, iar Tămâioasa Românească Egregio 2011 cu medalie de aur la Bachus.

Cabernet Sauvignon, regele vinurilor roşii, este un vin sec cu o culoare roşie profundă, asemenea rubinului Rosser Reeves.


Cabernet Sauvignon Egregio este un vin cu arome puternice, sălbatice, cu savoare brută şi aspect cristalin. Este recomandată servirea alături de preparate precum: coaste de porc la grătar, cotlet de miel cu rozmarin, vită Bourguignon, filet mignon, miel la cuptor cu rozmarin, vită Sirloin, tocăniţă de vită sau porc, friptură de viţel cu sos Gorgonzola.  

Fetească Neagră este un vin roşu sec care se remarcă prin culoarea vie, asemănătoare cu cea a rubinului Midnight Star. Soi autohton, premiat şi apreciat la nivel internaţional datorită culorii şi a particularităţilor de gust, Fetească Neagră are irizaţii violacee ce ne amintesc de prunele uscate şi de căldura toamnei.  

Fetească Neagră Egregio este compania ideală pentru mâncărurile simple şi puternice, deopotrivă, din bucătăria românească, precum preparate din vânat, friptură de porc cu cartofi copţi, brânzeturi maturate şi preparate tradiţionale din carne de porc şi  gâscă, afumate.
 

Merlot este un vin sec a cărui strălucire se aseamănă cu cea a rubinului Mogok. Apreciat pentru claritatea culorii sale şi pentru căldura aromelor de zmeură, Merlot Egregio este alegerea ideală pentru pui la cuptor cu cimbru, plăcinte rustice cu carne, spaghete cu carne Ragu şi Bolognese, budincă Yorkshire sau tocană din carne de vită cu dovleac.  

Muscat Ottonel este un vin sec ce aminteşte prin faţetele galben-canar de diamantul Tiffany Yellow.

Propaspăt şi savuros, Muscat Ottonel îmbină delicat căldura şi dulceaţa mierii de albine cu aromele florale nuanţate cu note de mosc.

Muscat Ottonel Egregio este recomandat alături de platouri cu mezeluri crud-uscate sau alături de şuncă condimentată şi asociat meniului principal din fructe de mare, somon, piept de raţă caramelizat sau friptură de curcan.
De asemenea, este recomandat şi alături de meniuri din bucătăria szechuan, thailandeză sau vietnameză.

Tămâioasă Românească Egregio este un vin dulce, care prin faţetele galben-aurii aminteşte de faimosul diamant Golden Jubilee.

Cu note florale fine de trandafiri de dulceaţă, Tămâioasă Românească este alegerea ideală pentru terrine cu Roquefort, pate du fois gras, pui la cuptor cu lămâie, friptură de porc cu ţelină caramelizată, pui cu gutui în sos caramel sau meniuri condimentate din bucătăria indiană şi koreeană.

Ideal şi pentru deserturi, nu ar trebui să lipsească de lângă prăjiturile cu ciocolată, sufleu de mango, îngheţată de vanilie, prăjituri cu mere, lămâie, nuci de macadamia sau tarte cu brânză şi fructe de pădure.

Sommelierul Vincon România recomandă ca servirea vinurilor roşii să se facă la o temperatură de 16°C - 18°C, iar a celor albe la 8°C - 12°C.


Egregio este disponibil la nivel naţional, la preţul recomandat de 46 de Ron, în supermarketuri şi hipermarketuri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod