Varuieste... cu cap!

Mergi in vizita... la magazin

"Inarmata" cu paleta cromatica dorita, viziteaza magazinele sau mall-urile de specialitate. Alege-ti o mostra de culoare sau mai multe, care sa se armonizeze cu nuantele pe care le ai in gand, precum si cu designul interior al camerelor tale. Cu toate acestea, te sfatuim sa nu iti faci cumparaturile de acum!

Vorbeste cu unul dintre vanzatorii magazinului despre proiectul tau si cere pareri si sugestii despre cel mai adecvat produs pe care il poti cumpara si despre nivelul de reflexie a luminii pe care trebuie sa il aiba vopseaua aplicata.

Compara mostrele cu toate tipurile de lumina

Este foarte important sa iti analizezi mostrele de vopsea in toate tipurile de lumina, atat din timpul zilei, cat si al noptii.

Cea mai frumoasa nuanta de albastru poate arata cu totul nepotrivita intr-un dormitor in care lumina este aprinsa.

Gaseste culoarea cea mai potrivita pentru tipul de lumina care se va afla in camera respectiva in momentele in care iti petreci timpul acolo. Daca lucrezi toata ziua si nu esti acasa decat seara, nuantele si tonurile de culoare trebuie alese astfel incat sa se potriveasca si sa se "vada bine" in lumina artificiala.

Cat de multa vopsea cumperi?

Toate cutiile cu vopsea ofera informatii cuprinzatoare pe etichetele lor in legatura cu marimea suprafetei pe care este de asteptat sa o acopere in circumstante obisnuite. Masoara dimensiunea incaperii pe care vrei sa o varuiesti sau sa o vopsesti, ia masurile ferestrelor si usilor tale.



Vanzatorul iti poate recomanda cantitatea aproximativa de care vei avea nevoie pentru proiectul tau. In cazul in care lamuririle primite nu te satisfac, poti gasi informatiile dorite pe site-uri web. Acestea pun la dispozitia internautilor calculatoare cu ajutorul carora se poate stabili in mod exact cantitatea necesara.

Ai mare grija sa nu cumperi mai putina vopsea decat ai nevoie! Mai mult ca sigur ca vei avea nevoie de un... rest de vopsea pentru detaliile si retusurile de final. Oricum, mai bine sa ai ceva material in plus decat in minus!... O regula de baza, care te salveaza de foarte multe ori de situatii neplacute...

Alege aplicatorul potrivit

Peretii si tavanul pot fi sprayate (o sarcina dificila pentru un novice), date cu pensula (foarte usor) sau cu trafaletul.
Trafaletul inmuiat in vopsea, aplicat pe suprafete plane, creeaza un finisaj extrem de placut si este usor de utilizat.

Aplicatoarele cu suprafata intinsa sunt extrem de populare, deoarece pot intinde o cantitate mare de vopsea si sunt ustensile usor de folosit pe peretii fara protuberante sau imperfectiuni. Specialistii de la magazin te pot sfatui sa iti alegi cele mai bune aplicatoare pentru proiectul tau.

Acorda-ti suficient timp

Probabil ti se pare ca varuirea unei incaperi de mici dimensiuni sau vopsirea unui scaun nu are cum sa iti ia prea mult timp. Insa daca nu ai avut pana acum experienta in acest domeniu, vei vedea ca iti va "manca" mai multe ore decat crezi...

Ar fi pacat sa fii nevoita sa te opresti in mijlocul activitatii, sa lasi totul... balta si sa iti cureti ustensilele, doar pentru a relua operatiunea a doua zi. Acorda-ti timpul de care ai nevoie, nu te grabi si bucura-te de rezultatele obtinute!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adonis7129 pe 30 Mai 2012, 11:20
    Cum procedez ?

    As vrea sa'mi renovez camera si vreau sa folosesc o vopsea lavabila cu mai multe nuante , vreau sa creez ceva geometric,ma pricep in design,sculptura si pictura asa ca nu va fi greu :D.Ce vopsea i'mi recomandati si inainte sa aplic aceasta vopsea cum pregatesc peretii?Momentan am tapet in toata camera, dupa ce dau tapetul jos trebuie razuiti peretii apoi aplic un strat de glet sau razui peretii , dau cu amorsa apoi varuesc?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod