TOP 7 piese pentru camera de zi: cum să amenajezi cu bun gust

Camera de zi poate să arate fantastic fără prea multe artificii şi fără să cheltui sume mari de bani. În general, o amenajare de succes este cea care se potriveşte personalităţii tale. Atunci când te gândeşti la interiorul casei tale, nu ar trebui să îţi doreşti ca acesta să arate că în poze sau că în reviste. Mai degrabă, ar trebui să te concentrezi pe cum te face pe tine să te simţi. Scopul unei amenajări de succes este că tu să te simţi ca acasă.
Dacă îţi doreşti să decorezi camera de zi cu bun gust şi fără prea mari bătăi de cap, descoperă TOP 7 piese de care ai nevoie:

Colţarul pentru living

Există colţare pentru mai multe zone ale casei, de la colţarele de bucătărie şi până la cele pentru balcon. Totuşi, această piesă de mobilier este de cele mai multe ori vedeta camerei de zi. Colţarele pentru living sunt piese versatile şi uşor de integrat într-o amenajare, unde mai pui că sunt şi confortabile.

Dacă dispui de o cameră de zi generoasă, poţi alege colţare pentru living în U, care să îţi ofere mai mult spaţiu pentru relaxare. Colţarele de living cu taburet sunt şi ele o super idee, în special dacă vrei să poţi face mici schimbări în camera de zi fără prea mari bătăi de cap.

Fotoliile

Fotoliile pot completa perfect amenajarea camerei de zi. Acestea nu au doar rol estetic, ci sunt şi utile pentru relaxare sau pentru că invitaţii să stea confortabil. Fotoliul poate fi locul în care te bucuri de o carte bună sau locul unde tragi un pui de somn după o zi agitată.
Dacă nu dispui de un living foarte mare, atunci un singur fotoliu este suficient pentru a completa amenajarea.

Măsuţa de cafea

Măsuţa de cafea este o piesă must-have în orice cameră de zi. Aceasta este super utilă pentru momentele în care vrei să îţi savurezi cafeaua sau să te bucuri de o gustare în living, dar şi pentru a avea aproape obiectele preferate, de la cărţi şi până la instrumente de scris sau laptop.

Comodă TV

Dacă îţi doreşti un living modern, atunci o comodă TV suspendată poate fi o super alegere. Comodă TV îţi poate oferi spaţiu de depozitare generos, de la sertare şi până la rafturi, în funcţie de modelul pe care îl alegi. În plus, aceasta poate fi un suport minunat pentru televizor, iar în acest fel nu va mai trebui să instalezi un suport pentru TV în perete.

Etajerele

Pentru un design modern, minimalist şi extra spaţiu de depozitare, etajerele pot fi soluţia. Poţi monta câteva etajere în camera de zi, care să te ajute să depozitezi o parte din obiectele necesare, dar să contribuie şi la design-ul încăperii.

Biblioteca

Biblioteca poate fi piesa de rezistenţă a unei camere de zi. O poţi folosi atât pentru cărţi, cât şi pentru alte obiecte, de la premii sau medalii şi până la proiecte personale sau reviste. Biblioteca nu trebuie neapărat să ocupe un perete întreg, ci poţi opta pentru modele de dimensiuni mai mici.

Decoraţiunile

Decoraţiunile sunt importante în orice tip de amenajare, indiferent de cameră sau tipul de casă. De aceea, acestea nu pot lipsi nici din camera de zi. Există o mulţime de obiecte de decor accesibile şi de bun gust pe care le poţi încerca, de la fotografii şi până la tablouri. De asemenea, micile detalii precum vazele cu flori naturale sau covoarele de mici dimensiuni se încadrează şi ele tot la categoria decoraţiunilor.

Este o idee bună să nu exagerezi cu decoraţiunile. Acestea trebuie să completeze amenajarea, nu să transforme cameră într-una înghesuită şi sufocantă. De asemenea, asigură-te că acestea se potrivesc cu piesele de mobilier, dar şi cu stilul general de amenajare.

O amenajare de succes este aceea care îţi aduce zâmbetul pe buze şi te face să te simţi în elementul tău. Alege piese de mobilier şi decoraţiuni care te reprezintă şi amenajează un living de poveste.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod