Spatiu restrans, dar cu design... impunator

Accentueaza si accesorizeaza

Nu te simti nevoita sa cumperi tot felul de lucruri nou aparute, doar de dragul unui aspect diferit. O schimbare de look a apartamentului tau poate insemna doar achizitionarea unor noi fete de masa sau cuverturi pentru mobilier.

Administreaza-ti bugetul fara sa te "arunci" la cumparaturi extravagante si cumpara accesorii care accentueaza mai mult stilul de design interior ales. Astfel de accesorii pot fi pernutele decorative, operele de arta, ramele pentru tablouri, mai multe carti pentru biblioteca ta sau lumanarile.

Majoritatea femeilor prefera lumanarile parfumate, insa, daca ai copii de varste mici sau daca cineva din familia ta sufera de alergii, te poti orienta spre lumanarile cu led-uri, a caror lumina palpaie la fel ca a unei flacari de lumanare.
Acest tip de accesorii pentru iluminat ofera senzatia si atmosfera creata de lumina unei lumanari, fara sa aiba asociate insa riscurile si pericolele unei flacari deschise.

Tema, necesara in absenta stilului

In cazul in care nu stii care este stilul tau de design interior, alege-ti o tema a incaperii. Temele simplifica nevoile de styling, cum ar fi o tema marina, montana, rustica, urbana etc.

Viata prin culoare...

Un lucru important de retinut: background-ul oricarei incaperi il reprezinta culoarea. Varuitul peretilor este cea mai dramatica, dar si cea mai putin costisitoare modalitate de a schimba aspectul camerei, fie ea mica sau mare. In special intr-un spatiu redus, nu trebuie sa iti fie teama sa lucrezi cu nuantele. Poti indrazni sa patrunzi chiar si pe teritoriul culorilor mai intunecate!

Adauga...
inaltime!


In spatiile mici, tavanul poate face o incapere sa para mai mare. Un artificiu este sa adaugi o garnitura de jur imprejurul peretilor, pana in apropierea tavanului. Suprafata de perete aflata sub limita acestei garnituri se varuieste in alb, iar tot restul de deasupra, inclusiv tavanul, se varuieste cu o nuanta mai inchisa sau cu o culoare coordonatoare.

Aceasta schema cromatica ajuta la crearea senzatiei de... infinit si, implicit, de mai mult spatiu in incapere, prin adaugarea unui plus de... inaltime.

Mai multa lumina naturala

Un alt element-cheie al spatiului redus il reprezinta iluminatul. Pentru a putea beneficia de mai multa lumina naturala in camere, renunta la jaluzelele voluminoase. De asemenea, inlocuirea accesoriilor de iluminat cu altele mai eficiente poate improspata lumina dintr-o incapere, oferind sentimentul de spatiu deschis.



Daca iti plac si ai "in dotare" lampi de birou, ia in considerare schimbarea becurilor cu unele cu o capacitate mai mare si care sa transmita lumina alba. In plus, poti folosi diferite dispozitive care sa iti permita sa iti alegi tu insati intensitatea luminii, detinand astfel controlul asupra nivelului de lumina din incapere si asupra atmosferei create.

Podea din lemn, un detaliu de luat in calcul

Daca podeaua ta este mochetata, gandeste-te la varianta inlocuirii mochetei cu lemn masiv sau parchet. Podelele din lemn reprezinta un mod excelent de a "deschide" spatiul. De asemenea, lemnul permite luminii sa "sara" de pe podea, creand in acest fel efectul de spatiu mai generos si mai aerisit. Daca apelezi la varianta podelei din lemn, covoarele care nu acopera integral podeaua reprezinta solutia ideala pentru compartimentarea si delimitarea zonelor de interes din incapere.


Tehnologia, in sprijinul tau...

Din perspectiva designului, tehnologia isi poate aduce o contributie fantastica la stilul incaperilor, in special in spatiile de mici dimensiuni. Achizitioneaza intotdeauna produse de buna calitate si, preferabil, de dimensiuni reduse, care sunt destinate sa iti faca viata mai simpla, mai eficienta si mult mai stilata.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod