Solutii ieftine pentru redecorarea casei

Un decor nou in camera de zi


Nu este nevoie sa cumperi mobila noua pentru a da un suflu nou camerei. Este nevoie doar de putina imaginatie. In primul rand, fiind vara, cea mai buna cale este aceea de a adauga culoare decorului tau.

Pentru inceput cauta in debara, in geamantanele cu haine scoase din uz, lucruri de care ai uitat sau care nu-ti mai trebuie, ca sa le dai intrebuintari noi. In plus este o ocazie excelenta sa scapi de unele din hainele pe care nu le mai porti, donandu-le.
-    Din rochia inflorata si fusta in dungi, care nu se mai poarta, cu putina rabdare poti face doua, poate chiar trei fete de perna noi pentru pernele de decor, de pe canapea.
-    Cumpara un metraj nou, din in sau bumbac, intr-o singura culoare, in flori sau in dungi, in ton cu cele din camera ta si imbraca unul din fotolii.
Pe celalalt asaza doua perne imbracate in acelasi material. Te costa maxim 50 de lei plus inca 10-20 la croitoreasa, daca nu te descurci singura.
-    Foloseste portelanurile vechi, pentru decorare. Un ceainic de moda veche poate fi o vaza minunata, cu flori. Nu arunca sticlele, mai ales pe cele cu forme si culori mai neobisnuite. Pot deveni, la un loc si in diferite combinatii, aranjamente florale cu totul speciale.
-    Rearanjeaza cartile in biblioteca. Nu arunca cutiile de pantofi mari si solide. Imbraca-le in panza sau hartie de buna calitate si pot deveni spatii de depozitare, la vedere, pe rafturile bibliotecii.
-    Schimba abajurul lampadarului sau al lampilor din camera, te costa cateva zeci de lei.
-    Schimba locul si pozitia oglinzii din perete - si vei schimba complet decorul camerei tale.
-    Reactualizeaza si completeaza colectia cu fotografii de familie inramate.

Pune in valoare balconul


Este un loc special al casei, pe care trebuie sa-l ingrijesti. Din cauza prafului, trebuie spalat des, pentru a fi un loc placut.

-    Cateva ghivece cu flori (in caz ca nu le ai deja), vor schimba total locul.
-    O masuta chiar si improvizata si doua-trei mingi de plaja (le poti desumfla cand nu ai nevoie de ele), suficient de solide pentru a putea fi folosite drept scaune. (Nu te poate costa mai mult de 20 de lei).
-    Incearca o draperie pentru balcon. Te fereste de razele fierbinti ale soarelui si iti ofera intimitate (maxim 30 de lei)
-    Exista un gen de covoare care imita iarba - sunt o solutie excelenta pentru terase si balcoane.
(maxim 50 de lei)
-    Daca ai loc intr-un ghiveci mai mare "planteaza" o lampa solara. Se incarca ziua, iar noaptea iti lumineaza momentele de relaxare din balcon (o investitie de maxim 20 de lei)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod