Rețeta lui Jamie Oliver: Friptură de miel cu unt aromat și piure de țelină

Un adevărat festin pentru masa de Paște! Dacă vrei ceva special pentru acest moment, încearcă reteța lui Jamie Oliver: friptură de miel cu unt aromat și piure de țelină
Pulpa de miel la cuptor servită cu piure de țelină și sos de friptură delicios este completată perfect de sosul aromat și răcoritor de mentă.

Iată cum se prepară Jamie Oliver friptura de miel cu unt aromat și piure de țelină:


Ingrediente:


o pulpă de miel de 2,5-3 kg
4 cepe roșii
2 căpățâni de usturoi

Unt aromat

100g de unt nesărat, la temperatura camerei
1/2 legătură de cimbru proaspăt
1/2 legătură de rozmarin prospăt

Sos pentru friptură

3 linguri cu făină
1 litru de supă fierbinte de pui

Piure de țelină

1 căpățână de țelină
1 kg de cartofi
ulei de măsline extravirgin

Sos de mentă

1 legătură de mentă proaspătă
2 linguri cu oțet din vin roșu
1 lingură cu zahăr brun

Mod de preparare


Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius.

Cu un cuțit bine ascuțit, crestează pulpa de miel pe toată suprafața, realizând crestături la o distanță de jumătate de centimetru una de cealaltă și o adâncime de aproximativ 3mm.

Pune untul în blender, adaugă frunzele de cimbru și rozmarin, adaugă sare după gust și blenduiește câteva secunde. Scoate untul într-un bol și pune-l deoparte.

Taie ceapă în jumătăți, strivește cățeii de usturoi necurățați, apoi așază-le într-o tavă mare pentru copt.

Unge bine carnea cu untul aromat, apoi pune-o la cuptor, deasupra legumelor.
Lasă la cuptor timp de aproximativ o oră și jumătate sau până când este pătrunsă, în funcție de preferințe.

Cât timp pulpa de miel este la cuptor, curăță și taie țelina în bucăți de 3cm, curăță și taie cartofii în bucăți de 2cm.

Fierbe țelina și cartofii într-o cratiță cu apă clocotită sărată timp de 15-20 de minute sau până când s-au înmuiat. Scurge și lasă să se usuce, apoi adaugă ulei de măsline sau unt, sare și piper după gust și pisează-le pentru a obține un piure fin.

După ce carnea s-a gătit, scoate-o din tavă și las-o timp de cel puțin 10 minute înainte de a o tăia.
În acest timp prepară sosul. Scoate o jumătate de ceapă din tavă și pune-o deoparte pentru a prepara sosul de mentă, apoi pisează în tavă restul de cepe coapte.

Presară făina, adaugă supa de pui și pune la fiert la foc mare pentru ca sosul să scadă, amestecând constant. Strecoară și ține sosul fierbinte până vei servi.

Adună frunzele de mentă de pe tijă și toacă-le mărunt. Scoate din coajă jumătatea de ceapă coaptă pe care ai păstrat-o, toac-o și adaugă peste mentă, apoi amestecă într-un bol cu oțetul și zahărul brun.

Servește friptura cu piureul de țelină și celedouă tipuri de sos.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod