Metode geniale de a folosi lucruri obișnuite. Îți fac viața mai ușoară!

Avem în jurul nostru o mulțime de lucruri pe care le putem folosi în numeroase alte scopuri decât cele pentru care au fost create.
Devin astfel deosebit de utile pentru a rezolva probleme minore cu care ne confruntăm des. Iată ce să încerci, potrivit brightside.me:

Casca pentru duș

Căștile de unică folosință pentru duș au o mulțime de întrebuințări cât se poate de utile. Poți folosi o cască pentru duș ca să protejezi de ploaie șaua bicicletei. 


De asemenea, poți înveli cu ea jumătatea de pepene pe care vrei să o păstrezi la frigider. În acest fel pepenele va rămâne proaspăt mai mult timp. 

Un alt truc este să acoperi roțile căruciorului sau biciletelor pentru copii cu căști pentru duș atunci când le bagi în casă. Nu vei mai aduce toată murdăria de afară pe podeaua ta. 


Iar când îți faci bagajele pentru vacanță, învelește talpa pantofilor cu căști pentru duș ca să nu murdărească restul lucrurilor.


Apa micelară

Apa micelară este un demachiant blând și eficient, dar poate fi folosit cu succes și în alte scopuri. De exemplu, o poți utiliza pentru a curăța tenișii și pantofii sport albi. 
Și pentru că scopul său este de a îndepărta machiajul, o poți folosi și pentru a dizolva petele rezistente de cosmetice de pe hainele tale.
Înmoaie o dischetă demachiantă în apă micelară și tamponează pata înainte de a pune haina la spălat.

Buretele

Bureții de vase pot fi folosiți pe post de gheață. Înmoaie bureții în apă, pune fiecare burete într-o pungă, bagă-i în congelator și lasă-i peste noapte. Este o soluție bună pentru a menține alimentele și băuturile reci când mergi la picnic. 


O altă metodă inedită de a folosi buretele este aceea de a-l pune în frigider, în recipientul pentru fructe și legume. Buretele va absorbi excesul de apă produs de legume, ajutându-le astfel să se mențină proaspete mai mult timp. Pune întotdeauna un burete nou și uscat în frigider. 

Buretele este foart eficient și pentru îngrijirea personală.
Taie bucăți dintr-un burete de baie și așază-le între degete atunci când îți faci pedichiura. Vei reuși să aplici oja mult mai precis. 

Iar la baie, pentru ca săpunul să reziste mai mult, desenează conturul săpunului pe un burete, apoi decupează pentru a-l introduce în burete.

Elasticul

Benzile subțiri de elastic sunt mai folositoare decât credeai. Atunci când nu poți să deschizi capacul unui recipient, înfășoară banda elastică pe el. Vei avea un plus de aderență.



Elasticul este util și pentru a păstra în siguranță o carte în geantă. Prinde-o cu elastic pentru a nu se deschide.



Un truc foarte eficient pentru femeile însărcinate: prinde nasturele pantalonilor cu un elastic.
Vei reuși să porți în acest fel pantalonii pe măsură ce îți crește burta.

Balsamul de rufe

Ca să îndepărtezi mai ușor tapetul vechi de pe pereți, diluează un capac cu balsam de rufe într-un litru cu apă și aplică pe pereți cu un burete sau lavetă. Lasă-l să acționeze timp de 20 de minute, apoi îndepărtează tapetul.
Elimină părul de animale de pe covoare folosind un amestec din părți egale de apă și balsam de rufe. Pulverizează amestecul pe covoare, apoi îndepărtează părul de animale cu ușurință.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod