Invata sa-ti cureti electrocasnicele

Fiecare obiect din jurul tau are nevoie de ingrijire si atentie, ca si tine, de altfel! Pretuindu-le pe fiecare, viata ta va fi mult mai simpla, mai frumoasa, iar armonia din caminul tau poate dura multi ani de acum inainte.
Fiecare obiect din jurul tau are nevoie de ingrijire si atentie, ca si tine, de altfel! Pretuindu-le pe fiecare, viata ta va fi mult mai simpla, mai frumoasa, iar armonia din caminul tau poate dura multi ani de acum inainte.

"Toate lucrurile dureaza mai mult decat te-ai astept sa dureze", spunea Murphy.

FRIGIDERUL

Dupa o cautare asidua, odata alegerea facuta, noul membru al familiei tale, frigiderul, trebuie tratat cu... respectul care i se cuvine. Nu e vorba de abtibilduri ori magneti cu biletele de amor, ci despre curatarea sa periodica.
Poate ca Arctic ti-a oferit primul frigider din viata ta ori, dimpotriva, ai mai schimbat unul-doua pana acum. Indiferent de cat de mica ori mare iti este experienta, trebuie neaparat sa stii care sunt cei opt pasi simpli prin
care frigiderul tau va redeveni curat ca-n prima zi.

Scoate frigiderul din priza si debaraseaza-l


Acesta este un pas foarte important, pentru ca acum iti vei da seama cate cumparaturi inutile faci. Unele produse alimentare sunt expirate, iar altele alterate. Arunca-le! Pe celelalte pune-le la un loc racoros, pana termini intreaga operatiune.

Indeparteaza rafturile si sertarele


Sertarele si rafturile din metal sau plastic pot fi curatate cu apa calda si detergent de vase imediat dupa scoaterea lor din frigider. Pe cele din sticla insa, trebuie sa le lasi sa ajunga gradual la temperatura camerei inainte de a fi spalate prin aceeasi procedura, pentru a evita craparea sau spargerea lor.

Curata interiorul frigiderului


Incepi curatarea de sus in jos si te folosesti de o laveta imbibata in apa calda si detergent de vase. La intalnirea cu o pata rezistenta, nu intra in panica! Ori folosesti un detergent abraziv, ori lasi laveta umeda deasupra ei pana cand cedeaza.
La final, cureti interiorul usilor.

Spala rafturile si sertarele


Fii cu ochii in patru cand vine randul rafturilor din sticla, deoarece ele devin alunecoase in contact cu apa si detergentul. Un sfat extrem de util e sa folosesti manusi de cauciuc.

Foloseste o laveta uscata sau un prosop si asigura-te ca nu ramane nicio urma de umezeala. Altfel, se poate forma mucegai, din cauza umiditatii din interior.

Cand totul este spalat si uscat, poti sa reasezi alimentele in frigider. Dar nu le pune asa, oricum, ci sterge cu o laveta fiecare recipient in parte, pentru a fi sigura ca bacteriile au disparut cu desavarsire.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod