Învaţă să găteşti carnea de miel! 5 reţete speciale pentru Paşte - VIDEO


 

3. Drob de miel


Ingrediente:
-    Organe de miel:
-    4 legături de ceapă verde;
-    4 legături de usturoi verde;
-    6 ouă crude;
-    3 ouă fierte;
-    2 legături de pătrunjel;
-    2 legături de mărar;
-    Ulei de măsline;
-    Sare;
-    Piper.

Mod de preparare:
Organele se taie în bucăți potrivite ca mărime, după ce au fost curățate, și se fierb timp de 30-40 de minute sau până când sunt bine fierte. Cât timp se răcesc organele, se călesc ceapa și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline timp de 10 minute. După ce se răcesc organele, se taie în cubulețe mici. Apoi se bat ouăle crude, se pun peste cubulețele de organe, se adăuga ceapa și usturoiul, pătrunjelul și mărarul, se adaugă un praf de sare și unul de piper și se amestecă până se omogenizează.

Amestecul se pune într-o tavă care a fost unsă în prealabil cu ulei și tapetă cu hârtie de copt. După ce tava s-a umplut pe jumătate, se pun cele trei ouă fierte, întregi, apoi se adaugă restul compoziției până se umple tava. Se nivelează compoziția și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180⁰ Celsius pentru 30-40 de minute. După ce se răcește, poate fi feliat.

 

4. Cotlete de berbecuț cu bulgur


Ingrediente:
-    4 cotlete de berbecuț;
-    250 grame de brânză telemea;
-    250 grame de bulgur;
-    câteva fire de rozmarin;
-    cîteva frunze de mentă;
-    o legătură de pătrunjel;
-    coaja și zeama de la o lămâie;
-    4 roșii uscate;
-    ulei de măsline;
-    2 căței de usturoi;
-    condimente pentru miel;
-    sare.

Mod de preparare:
Se toacă mărunt usturoiul și rozmarinul. Cotletele se pun la marinat într-un bol în care se adaugă jumătate din cantitatea de ulei de măsline și zeamă de lămâie, usturoiul, rozmarinul, o jumătate din cantitatea de pătrunjel, condimentele pentru miel, puțină sare și coajă de lămâie.

Cotletele se masează cu amestecul de condimente pentru a fi cât mai bine acoperite și se lasă la marinat în frigider cel puțin o oră.
Bulgurul se pune într-un bol mai adânc, se adăugă apă fierbinte cât să îl acopere și se lasă o jumătate de oră acoperit. Se toacă mărunt frunzele de mentă, iar roșiile uscate se taie în cubulețe mici. După ce se scurge apa în exces rămasă de la bulgur, se adaugă uleiul de măsline, roșiile uscate, coaja de lămâie, sare, mentă, puțină zeamă de lămâie, pătrunjelul și brânza telemea, fărâmițată mărunt. Se amestecă bine până se omogenizează și se mai adaugă sare sau zeamă de lămâie, după gust.
Cotletele se rumenesc câte două minute pe fiecare parte într-o tigaie bine încinsă, în care se pune puțin ulei de măsline, apoi se introduc la cuptor pentru 10-20 de minute, la o temperatură de 200 grade Celsius.

 

5. Friptură de miel la cuptor, împănată cu usturoi și slănină


Ingrediente:
-    o pulpă de miel;
-    2 cepe;
-    2 morcovi;
-    o căpățână de usturoi;
-    6-8 căței de usturoi, curățați;
-    o legătură de usturoi verde;
-    50 gr. slănină de porc;
-    ulei de măsline;
-    vin alb;
-    foi de dafin;
-    cimbru;
-    sare;
-    piper.



Mod de preparare
În pulpa de miel se fac mici buzunărașe, în care se introduc felii de usturoi și bucățele de slănină. Carnea se condimentează cu ulei de măsline, cimbru, sare și piper și se așază într-o tavă, pe un pat format din legumele tăiate în jumătăți. Sa adaugă usturoiul verde și frunzele de dafin, se stropește carnea cu vin alb și ulei și se dă la cuptor, la temperatura de 220⁰ Celsius, până se rumenește, apoi la 160 grade Celsius, timp de 2 ore, acoperită cu folie de aluminiu. Ultimele 15 minute se lasă descoperită la 220⁰ Celsius ca să prindă crustă.



Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod