Greseli frecvente in decorarea locuintei...

Studii recente au relevat faptul ca numai 12% dintre cei care isi redecoreaza locuinta apeleaza la serviciile unui specialist. Si asta in tarile dezvoltate. In Romania probabil...
Studii recente au relevat faptul ca numai 12% dintre cei care isi redecoreaza locuinta apeleaza la serviciile unui specialist. Si asta in tarile dezvoltate. In Romania probabil ca cifra este chiar mai mica... Majoritatea prefera - din diverse motive - sa fie propriul decorator. Rezultatul este de obicei un cumul de abordari gresite ale problemei si de solutii inadecvate.

Care sunt cele mai frecvente greseli?

1. Cei mai multi incearca sa copieze ce este "trendy" in loc sa aiba incredere in propriul gust.
Nu au siguranta propriilor decizii si incearca sa si le justifice folosindu-se de tomuri intregi de publicatii de profil. Documentatie eclectica - rezultat pe masura.

2. Tendinta de a acumpara obiecte mici. Majoritatea prefera o suta de lucrusoare de 10 RON fiecare, in loc de cateva obiecte mai mari (sau de valoare certa). Sa ne amintim ca incaperile noastre (de obicei mici) vor parea si mai mici daca le fragmentam cu o sumedenie de piese de mobilier sau decorative. Mai putin inseamna mai mult!

3. Majoritatea ia decizii prea repede.
Nu va grabiti! Explorati toate posibilitatile. Creati un plan si stabiliti prioritatile. Incepeti cu covoarele si tapiteriile. Peretii vor fi mai usor de armonizat. Continuati cu canapeaua, scaunele si, in final, accesoriile.

4. Tendinta de a finisa fiecare incapere in culori diferite (cat mai multe daca se poate). Sa retinem ca fiecare incapere primeste lumina in mod diferit si in consecinta nuantele vor parea diferite.

5. Dorinta cvasigenerala de a transforma spatiul fara a urma si a pune in valoare in mod firesc arhitectura si functionalitatea originala.
Cel mai adesea este suficient sa ne fixam ca tinta confortul vizual.

6. "Nu imi permit sa apelez la un specialist." Ganditi-va ca fie si numai o culoare neinspirat aleasa poate duce la revopsirea intregului spatiu, deci la costuri duble. Daca doriti, priviti-o ca pe o asigurare ca totul va fi asa cum v-ati imaginat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod