Dr. Oz: 6 soluţii practice ca să nu te prindă răceala iarna asta




4. Păstrează o lungime normală a unghiilor


Tăierea unghiilor este esenţială, susţine specialistul, deoarece când te speli pe mâini bacteriile şi mizeria nu vor rămâne sub ele. Unghiile lungi adună mai multe bacterii care sunt greu de îndepărtat printr-o simplă spălare a mâinilor, favorizând astfel riscul de îmbolnăvire. Un alt lucru pe care Dr. Oz în recomandă este acela de a scăpa de obiceiul de a-ţi roade unghiile. Acest obicei favorizează transferul bacteriilor direct în gură.



5. Ai grijă cum foloseşti toaletele publice!


Atunci când foloseşti o toaletă publică este important să foloseşti un şerveţel pentru a închide şi a deschide uşile. Orice obiect care este atins frecvent de persoanele care ajung acolo este un pericol care favorizează îmbolnăvirea, de aceea este bine să foloseşti o măsură de protecţie atunci când este posibil.


6. Respectă programul de somn!


Lipsa somnului slăbeşte organismul şi-l predispune la îmbolnăvire, avertizează Dr. Oz.
Specialiştii nu au găsit o explicaţie clară, însă au constatat că somnul este vital pentru corp şi-l protejează de boli. Dacă dormi sub şapte ore pe noapte trebuie să lucrezi puţin la programul de somn şi să-l prelungeşti pentru a-ţi întări corpul, recomandă Dr. Oz.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod