Decoreaza masa de Craciun!

Fiind o sarbatoare speciala, mare si plina de dragoste, Craciunul beneficiaza de un decor special, si in casa, dar mai ales la masa. Cu imaginatie si indemanare poti transforma masa intr-un adevarat centru de atractie.
Fiind o sarbatoare speciala, mare si plina de dragoste, Craciunul beneficiaza de un decor special, si in casa, dar mai ales la masa. Cu imaginatie si indemanare poti transforma masa intr-un adevarat centru de atractie.

Orneaza cu portocale


Vesele si gustoase, portocalele sunt nelipsite din decorul de Craciun. Poti orna masa, alaturi de cateva crengute de brad, simple sau decupate. Poti “bate” coaja portocalelor in cuisoare. Combinatia de arome este incatatoare, iar decorul, perfect. Poti adauga si cateva stelute de anason (pe care le poti gasi in magazinele de tip plafar), atat pentru mirosul special, cat si pentru frumusetea decorului.
 

Elegant sau vesel?


In primul rand trebuie sa alegi daca optezi pentru un decor elegant sau unul dulce si prietenos. Cel elegant este potrivit unui dineu de gala, unde numarul invitatilor este mic (6-8), cel vesel, pentru varianta in care la masa sunt si copii, iar mesenii se cunosc, sunt rude sau pieteni.

Primul lucru pe care trebuie sa-l decizi este culoarea, pentru ca in functie de asta te adaptezi.
Tine cont de decorul si culoarea farfuriilor tale, atunci cad alegi ornamentele pentru masa. Inspira-te din galeria de Craciun, dar si din idelile originale si, nu in ultimul rand din variantele spectaculoase, care se pot realiza cu usurinta.

Sugestii pentru un decor de efect:


·      Nu folosi prea multe culori, ci o combinatie intre doua, maxim trei;
·      Nu esti obligata sa te opresti la verde si rosu, este senzational auriul cu maro, galbenul cu verde, rosul si argintiul, dar si albastrul cu auriu sau argintiu;
·      Nu incarca masa, nu folosi elemente de decor din stiluri diferite. Regula de baza este: mai bine mai putin, decat prea mult;
·      Tine cont de numarul mesenilor.
O masa de sase va fi total diferita de una la care se vor aseza 12, inclusiv in ceea ce priveste decorul;
·      Elementele centrale de pe masa nu trebuie sa incomodeze, nu trebuie sa impiedice libera comunicare intre cei care stau la masa, nu trebuie sa ii “ascunda” pe cei care stau la capetele mesei.
·      Pentru Craciun este recomandat sa alegi o fata de masa colorata (rosie, verde, eventual cu dungi). Daca decorul mesei este vesel si bogat, poti merge pe varianta clasica, a fetei de masa albe.
·      Recomandate sunt farfuriile albe, iar daca acestea sunt colorate sau au modele, trebuie integrate in decorul general;
·      Nu aseza in fata farfuriilor mai mult de doua pahare.
Sunt inutile.
·      Poti decora masa folosind si fructe, si dulciuri;
·      Foloseste servete de panza. Sunt foarte elegate si reprezinta, in sine, un decor pentru masa. Asta nu inseamna ca nu poti pune pe masa si servetele de hartie, dar ai grija se fie de foarte buna calitate.
·      Daca sunt mai mult de trei copii la masa, este recomandat sa le amenajezi o masa speciala. Si cei mici, si adultii se vor simti mult mai bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod