Curcubeu de legume la cuptor

În această perioadă din an, pieţele abundă în legume care mai de care mai gustoase şi mai sănătoase. Aşa că de ce să nu ne bucurăm de toate calităţile nutritive, dar şi de gustul foarte bun!
Ingrediente:

Cartofi, roşii, dovlecei, vinete, ceapă, usturoi, morcov, ţelină, păstârnac, mazăre, kaizer, kabanos afumat, ardei gras diferite culori, alte legume după preferinţe, arome şi condimente, sare, cascaval pentru ras deasupra, ulei pentru uns tava.

Mod de preparare:

Se unge tava cu ulei, apoi se aşează un pat realizat din legume tăiate cubuleţe sau după preferinţe: ceapă, morcov, ţelină, păstârnac, mazăre, ardei gras diferite culori, alte legume după preferinţe şi ce se mai găseşte prin bucătaria fiecăruia.
Peste acestea se presară bucăţele de kaizer şi kabanos afumat. Se sărează şi se condimentează puţin, apoi se aşează ce-l de-al doilea strat de legume tăiate felii alternând rânduri de: cartofi, roşii, dovlecei şi vinete. Se sărează şi se condimentează după preferinţe şi se dă la cuptor 20-30 minute. După acest timp se scoate tava, se presară caşcaval ras deasupra şi se mai dă câteva minute la cuptor până ce caşcavalul devine o crustă delicioasă. Poftă bună!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod