Curăţenie de Paşte: 5 trucuri ca să-ţi faci casa lună în 2 ore


Te gândeşti cu groază la curăţenia de primăvară pe care trebuie să o faci, în aşteptarea Paştelui? Dacă eşti speriată de această activitate oarecum "obligatorie", trebuie să ştii că abordarea face totul.
Te gândeşti cu groază la curăţenia de primăvară pe care trebuie să o faci, în aşteptarea Paştelui? Dacă eşti speriată de această activitate oarecum "obligatorie", trebuie să ştii că abordarea face totul.

Dacă te gândeşti din start că nu vei face faţă şi te simţi copleşită înainte de a începe, probabil chiar vei fi.  

Strategie

Cea mai eficientă abordare este segmentarea lucrurilor pe care trebuie să le faci, pentru că până la urmă, organizarea este totul. Împarte curăţenia pe diverse zone şi etape.

Organizare

Prima etapă ar trebui să fie organizarea lucrurilor care zac aruncate prin casă. Ca să îţi fie întotdeauna mai uşor să ştii unde să le pui, trebuie să stabileşti un loc exact pentru fiecare obiect.

Cel mai simplu este să ai rafturi şi cutii tematice. De exemplu, poţi face un raft în care să pui numai medicamente, pansamente şi astfel de lucruri. Un altul în care să îţi aşezi obiectele electronice, precum încărcătoare pentru telefonul mobil, cabluri de date, aparate foto, baterii etc.

Curăţare

După ce "ascunzi" fiecare lucru la locul lui, îţi va fi mult mai uşor să începi efectiv curăţenia, ceea ce înseamnă să ştergi geamuri, să aspiri şi să cureţi covorul, să speli podeaua şi să stergi praful.


Produse inteligente

Pentru baie şi bucătărie, zonele în care ai cel mai mult de curăţat şi frecat, foloseşte produse care îţi economisesc timp. De exemplu, înainte de a începe curăţenia, aplică pe chiuvete, cadă, toaletă sau robineţi produse de curăţat care dizolvă murdăria.

În timp ce tu te ocupi de alte camere, murdăria se dizolvă singură, şi îţi rămâne astfel numai să ştergi şi să clăteşti, fără să îţi mai iroseşti timpul frecând.

Aruncă!

Dacă vrei ca locuinţa ta să fie ordonată iar curăţenia foarte uşor de întreţinut, trebuie să înveţi să renunţi la lucrurile inutile. Foarte multe femei se ataşază de obiectele mărunte pe care le strâng de-a lungul timpului şi care ajung până la urmă să le "cotropească" toate rafturile şi dulapurile.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Diana Gornic pe 25 Mar 2015, 10:16
  sfat

  Eu am o metodă infailibilă ,când încep curățenia deschid fereastra larg, muzica la maxim și totul merge strună!!! Încercați și voi cu muzică nu are importanță în cât timp termin...

  0
  0

 • Smart Clean Evolution pe 25 Iul 2012, 11:41
  Pachete promotionale

  Firma de curatenie Smart Clean Evoluition va ofera la alegere urmatoarele pachete promotionale de servicii de curatenie: 1. Pachetul I include “1 curatenie generala + 1 curatenie de intretinere” - pentru garsoniere: 180lei /luna - pentru apartamente 2 camere: 230lei/luna - pentru apartamente 3 camere: 280lei/luna 2. Pachetul II include “1 curatenie generala + 2 curatenie de intretinere” - pentru garsoniere: 230lei /luna - pentru apartamente 2 camere: 280lei/luna - pentru apartamente 3 camere: 330lei/luna 3. Pachetul III include “1 curatenie generala + 3 curatenie de intretinere” - pentru garsoniere: 280lei /luna - pentru apartamente 2 camere: 330lei/luna - pentru apartamente 3 camere: 380lei/luna Pentru alegearea Pachetului III doua luni consecutive se va acorda o reducere de 10% in cea de-a doua luna.

  0
  0

 • iorgageani pe 26 Aug 2011, 18:14
  se poate

  daca esti cu adevarat o gospodina si stii sa intretii o casa curata nu stai o zi la o camera si nici nu iti ia o vesnicie sa cureti aragazul. tine de fiecare femeie cat de ordonata e. sa poate face curat in casa in 2 ore. ia fiti atente ce scrie"După ce "ascunzi" fiecare lucru la locul lui, îţi va fi mult mai uşor să începi efectiv curăţenia, ceea ce înseamnă să ştergi geamuri, să aspiri şi să cureţi covorul, să speli podeaua şi să stergi praful." deci se poate e probat:)

  0
  0

 • Ioana Nedelea pe 18 Apr 2011, 11:44
  Si cafea

  Mai este inca un pas esential in pregatirea pentru o curatenie de aceste proportii – o cafea intensa. Eu una am un aparat de cafea Dulce Gusto, care imi asigura portia de cafea delicioasa si plina de energie, in fiecare zi.

  0
  0

 • Mely pe 15 Apr 2011, 18:04
  2 ore sunt suficietnte

  deoarece nu stai la povesti ci muncesti. si cand muncesti altfel trece timpul. nu e chiar atat de greu, trebuie sa ai o strategie si sa nu uiti sa cureti tot timpul de sus inspre jos, adica de la tavan la podea. si dinspre inauntru spre afara. :) asta am invatat la scoala la igiena ;)

  3
  4

 • dixi pe 15 Apr 2011, 16:57
  spor la treaba

  in 2 ore e imposibil sa termini o casa dar nici o zi pt fiecare camera:))

  6
  0

 • mica pe 15 Apr 2011, 16:56
  curatenie

  E valabil ,,curatenie in 2 ore ” intr-o garsoniera, nu intr-o ,,casa” !

  6
  2

 • Eva pe 15 Apr 2011, 16:29
  chiar povesti !

  Sunt de acord cu Eva . Mie imi ia o zi pentru fiecare camera a casei...

  5
  0

 • Eva pe 15 Apr 2011, 15:49
  povesti

  Cred ca n-ai facut curat in viata ta! 2 ORE?! Visezi... Atat iti ia sa cureti un aragaz, nu o casa!

  9
  0

 • eva88 pe 15 Apr 2011, 11:04
  paste

  Macar acum in ajunul pastelor si sufletele noastre ar trebui sa curatam de rautate.

  6
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod