Cum sa-ti revina cheful de munca dupa Paste


"O persoana care se simte bine cu sine este optimista, pozitiva, degaja energie. Cui nu-i este drag sa lucreze cu un asa partener?", spune Mihaela Stroe, doctorand in limbaj nonverbal.

4. Incepe cu lucrurile mai usoare


Chiar daca ai foarte multe proiecte pe cap, nu trebuie sa te panichezi si sa te gandesti "vai, cate am de facut!", ci sa incepi sa lucrezi treptat. Fireste, asta nu inseamna sa petreci o zi intreaga cu citirea e-mailurilor sau cu redenumirea pozelor de la sarbatori.


Dar poti sa incepi ziua cu un lucru mai usurel, asa, de antrenament. "Pana si un sportiv care nu s-a mai antrenat de mai multa vreme, daca reincepe in forta, face febra musculara. E necesara 'incalzirea'", exemplifica Alin Ghizasan, trainer specializat in dezoltare personala.

5. Lucreaza, chiar daca fara chef!


E adevarat, e tare greu sa-ti intri "in mana", insa n-ai incotro. Asa ca lucreaza, chiar daca o faci in ritm de melc. Vei vedea ca, treptat, pofta de munca revine, iar ritmul se va imbunatati simtitor de la o ora la alta. "Totul e sa te straduiesti si sa nu cazi prada melancoliei", mai spune Alin Ghizasan.

Pe de alta parte, ia in calcul si faptul ca nu te obliga nimeni sa stai peste program la serviciu.
Cand se face ora de plecare, du-te acasa si bucura-te de cateva ore alaturi de familie!


6. Reia legaturile de afaceri


"Hristos a inviat!" ar putea fi cuvintele cu care sa incepi o conversatie cu un partener de afaceri pe care nu l-ai auzit dinainte de Paste. E o modalitate de deschidere a unei discutii chiar si cu cineva cu care nu ai vorbit vreodata.

"In plus, oamenii sunt mult mai deschisi la inceperea unui proiect dupa o perioada in care au avut timp sa se reculeaga. Multi isi dau termene-limita si, la Paste, spun 'Pana de Craciun voi face asta!'.
Prin urmare, perioada imediat urmatoare dupa sarbatori este indicata pentru demararea unor noi proiecte"
, spune psihologul Gina Gheoca.

7. Fa bilantul zilei


La finele zilei de lucru,cerceteaza-ti agenda si vezi cate lucruri ai “bifat”. Vei fi multumita cand vei constata ca ai facut destule, mai ales pentru o zi in care ti-ai fi dorit sa stai acasa, alaturi de familie si prieteni. Iar maine vei face mult mai multe!

Un articol de Catinca Pop

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod