Cum să-ţi decorezi casa de sărbători? 6 elemente de care nu trebuie să uiţi

Dacă ai terminat de făcut curăţenia de sărbători, atunci este vremea pentru decoraţiunile specifice acestui sfârşit de an. Moş Crăciun s-ar putea să se simtă mult mai relaxat într-o casă gata pregătită pentru vizita lui!
Dacă ai terminat de făcut curăţenia de sărbători, atunci este vremea pentru decoraţiunile specifice acestui sfârşit de an. Moş Crăciun s-ar putea să se simtă mult mai relaxat într-o casă gata pregătită pentru vizita lui! Prin urmare, suflecă-ţi din nou mânecile şi treci la treabă!
Nu e musai să investeşti bani mulţi pentru decorare. Evident, poţi apela la serviciile unui specialist, însă satisfacţia muncii nu va fi aceeaşi. Ce ar fi de făcut?

Schimbă perdelele

În toată casa sau măcar în sufragerie, schimbă perdelele cu unele adecvate sezonului. Poţi să o scoţi din sertar pe cea ”de sărbătoare” sau, dacă nu ai, să o împodobeşti pe cea existentă (spălată şi călcată) cu nişte steluţe făcute de tine sau de copiii tăi, din hârtie lucioasă, de diferite culori.
Tot de ea poţi să agăţi şi clopoţei mici, tot de hârtie, creponată sau lucioasă.
Şi un pled pe canapea poate schimba întregul aspect al unei camere. Alege, de exemplu, unul roşu, auriu sau verde. Şi, de ce nu, nişte pernuţe asortate, în formă de stea.

Înlocuieşte faţa de masă

O faţă de masă nouă, sau una veche, dar curată şi apretată, dă un ton vesel şi optimist casei. Dacă vei avea invitaţi la masă şi copii, poate n-ar fi rău să fie una cu Moş Crăciun, care vine cu daruri multe. Pe masă, mai poţi pune crenguţe de brad, care vor da o aromă de sărbătoare în locuinţă. De asemenea, sunt de efect şerveţelele cu teme specifice şi ornamentele florale.
Trei-patru lumânari decorate cu fundiţe şi aşezate pe un platou, înconjurate de conuri de brad şi de zăpadă artificială vor da strălucire mesei.
Şi încă ceva: de faţa de masă poţi atârna o ghirlandă, eventual din acelaşi set cu cele din brad.

Pune ornamente pe pereţi

Câteva coroniţe de brad, prinse pe perete sau chiar la fereastră, vor da o notă de sărbătoare întregii case. Chiar şi conurile de brad puse pe etajere vor avea efect. Fermecătoare pot fi câteva coşuri împletite din nuiele, lumânările parfumate ori chiar turta dulce. E util şi un spray de brad, cu care să dai prin locuinţă, mai ales dacă ai ales varianta bradului artificial.

Moş Crăciun pe la ferestre

Agăţat de ferestre, în exterior, Moş Crăciun pare că e gata-gata să intre în case. Poate să intre şi pe horn, aşa cum o face de obicei, mai ales dacă locuieşti la casă.
Tot la ferestre poţi atârna instalaţii de luminiţe, în multe culori, ori ghirlande multicolore, de diferite dimensiuni.
Şi pe uşa de la intrare poţi pune o coroniţă cu mai mulţi clopoţei şi globuleţe.
Mare grijă la numărul culorilor şi podobaelor folosite, astfel încât să nu supraîncarci locuinţa!

Nu uita de baie şi bucătărie

Şi în bucătărie poţi aduce aer de sărbătoare. Un prosop tematic, o faţă de masă cu personaje de iarnă – om de zăpadă, Moş Crăciun cu renii lui – vor înveseli mult bucătăria. Şi şerveţelele pot fi tot în ton cu sărbătoarea. Până şi hârtia de şters poate fi învelită în role roşii sau verzi.
Şi la baie pot fi schimbate covoarele şi chiar şi paharele pentru periuţe sau săpunierele, cu unele în ton cu evenimentele.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod