Cum să îngrijești parchetul pentru a rezista mai mult

Parchetul este alegerea multor persoane pentru a da un plus de eleganță casei lor.
Indiferent dacă ai recondiționat parchetul vechi pe care îl aveai în casă sau dacă abia ai pus parchet, probabil că îți dorești ca acesta să reziste cât mai mult. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să îngrijești parchetul din casa ta cum trebuie și să-i menții strălucirea. Iată despre ce este vorba!

Greșeli pe care să le eviți dacă vrei ca parchetul să reziste cât mai mult


Nu purta tocuri înalte


Greutatea femeilor se concentrează pe tocurile acelea ascuțite, care pot lăsa urme inestetice pe o podea din lemn. Roagă-ți musafirii să se descalțe la intrare și nu uita să nu te plimbi nici tu pe tocuri în casă.

Nu uita să tai unghiile animalelor de companie


Animalele de companie pot înveseli casa, însă unghiile lor lungi pot zgâria prețiosul tău parchet. Așa că taie-le unghiile în mod regulat și lasă-i în continuare să alerge după tine prin casă.

Nu pune un preș pe parchet


Poate că uită cei mici să-și șteargă încălțările la ușă atunci când vin de afară, așa că ai pus un covor sau un preș pe parchet, în casă. Însă, în momentul în care încălțările sunt șterse pe covor, acesta acționează ca un șmirghel când este frecat pe parchet.

Nu folosi produse obișnuite de curățare


Produsele pe care le folosești pentru curățarea gresiei și faianței nu sunt potrivite și pentru curățarea parchetului. Nu numai că pot fi prea dure pentru parchet și finisajul acestuia, ci pot face parchetul să-și piardă strălucirea.
Cu alte cuvinte, cumpără un produs de curățare special pentru parchet.

Nu folosi un mop ud


Umiditatea de la un mop foarte ud poate fi dăunătoare suprafețelor din lemn. Dacă ai nevoie să cureți neapărat podeaua din lemn cu un mop, ai grijă să ștergi imediat după cu o cârpă uscată.

Nu ezita să ștergi lichidele


Șterge imediat orice lichid care a curs pe parchet, deoarece se poate deteriora lemnul și se poate păta ireparabil parchetul.

Nu muta mobilă pe parchet


Dacă vrei să rearanjezi puțin piesele de mobilier într-o cameră în care ai parchet pe jos, mai bine rogi pe cineva să te ajute. Dacă le tragi pe jos, pe parchet, este ca și cum ai râcâi o mașină nouă cu o cheie.
De asemenea, este recomandat să pui niște tampoane speciale sub piesele de mobilier mai grele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod