Cum ne decoram casa in timpul iernii?

Orienteaza-te spre covoare, eventual care sa acopere doar o portiune din suprafata podelei, asta daca nu esti fana covoarelor mari si grele, persane... Oricare ar fi alegerea ta, cu siguranta picioarele tale vor fi foarte fericite!

Piata ofera o sumedenie de variante de covoare, in diferite forme si marimi, astfel incat este aproape imposibil sa nu gasesti ceva pe gustul tau! Daca insa nu esti multumita, poti taia covoarele cu model regulat in functie de dimensiunea dorita, facand apoi bucatilor rezultate un tiv care sa le transforme in covoare de sine statatoare. Poate fi o varianta mai putin costisitoare, mai ales daca ai un buget destul de limitat!

5. Izoleaza ferestrele!

Nu ai fost foarte inspirata atunci cand ti-ai asezat fotoliul preferat in apropierea ferestrei...
Nu zic nu, arata foarte bine in acest loc, il pune foarte mult in valoare, dar curentul se simte in aceasta zona mai rau ca oriunde altundeva... Nu cred ca vrei sa schimbi ordinea mobilierului din casa, asa ca am un alt sfat pentru tine: izoleaza ferestrele!

Este si cea mai buna solutie pe care o poti gasi, mai ales ca este o problema pe care trebuie, oricum, sa o rezolvi in locuinta, pentru binele si sanatatea tuturor membrilor familiei tale... Daca ti se pare prea complicat, indeparteaza fotoliul, scaunul respectiv sau alte obiecte de mobilier amplasate langa fereastra si gaseste-le un loc mai cald si mai ferit de curent.

6. Accesoriile pentru iarna, o placere sa le asortezi!

Renunta la aranjamentele din flori de matase sau alt material, care nu vor da niciodata senzatia de...
"viata". Poti inlocui aceste aranjamente cu niste cosulete pline cu conuri de brad, tartacute frumos colorate sau crengute de brad, proaspete.

De asemenea, poti "arunca" pe canapea pernute decorative pufoase si calduroase, din fleece. Aceste detalii vor da incaperilor aerul adecvat iernii si caldura de care avem atata nevoie in aceste luni geroase...

7. Nimic mai bun decat activitatile... de incalzire!

Nu prea este cazul sa iesi afara din casa, decat daca nu cumva peste noapte a nins si, impreuna cu copiii, iesiti in parc, la o bataie cu bulgari sau sa faceti un om de zapada. In schimb, vremea ne imbie mai degraba la activitati "casnice" si "lenevitoare", dar atat de dragi: impreuna cu familia, uita-te pe albumele de fotografii (oare cand au crescut copiii atat de mult?...), scrie scrisori prietenilor de departe (un obicei uitat in era tehnologiei si a internetului, dar care iti va face placere...), jucati Monopoly sau mima, uitati-va la un film bun, o comedie pentru intreaga familie.


Toate acestea nu ar avea nici un farmec fara o tava de prajiturele aproape, fara floricele, ciocolata calda sau vin fiert. Este un moment ideal pentru a planui o vacanta... De ce nu? Este atat de cald si de bine acasa, incat este un moment perfect sa iti lasi gandurile sa zboare spre munte... Toate aceste clipe se vor transforma in amintiri de familie de neuitat!

8. Miroase a scortisoara si a mar copt...

A ce miroase iarna pentru tine?... A scortisoara, a mar copt, a brad, a... zapada. Lumanarile parfumate cu aceste arome, mancarea si dulciurile sau chiar odorizantele pentru camera sunt doar cateva optiuni pentru a aduce mireasma iernii in casa ta, unde te simti mai bine ca nicaieri!

Un articol de Alina Bleaja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod