Cum iti poti crea propriile decoratiuni interioare

3. Ai un aparat de fotografiat? Foloseste-l pentru arta!

Iti place sa faci multe poze in concediu, imortalizand cele mai interesante si comice situatii cu familia si cu prietenii, dar si cele mai inedite peisaje si locatii pe care le intalnesti in drumurile tale...

Daca iti doresti niste fotografii cat de cat profesioniste, iar tu nu te simti atat de "stapana" pe aceasta tehnologie, roaga un prieten care se pricepe sa iti ia cateva imagini cu flori, case, cladiri interesante, echipamente sportive sau, pur si simplu, locatii inedite. Posibilitatile sunt nenumarate!

Printeaza apoi fotografiile fie alb-negru, fie color, in functie de cat de reusite si de sugestive sunt in una sau in cealalta varianta. Poti chiar mari pozele, pentru a fi sigura ca vor incapea perfect in spatiul pe care ti l-ai alocat.



Daca ai o serie de fotografii care spun o anumita poveste sau ofera unghiuri diferite ale aceleiasi cladiri sau locatii, este de preferat sa le incadrezi in rame simple, identice, pentru a nu crea contrast sau pentru a evidentia mai mult doar una dintre imagini.

Magazinele iti ofera o gama variata de rame, din care sa alegi, iar daca bugetul nu iti permite achizitionarea unora extravagante (stiu ca sunt foarte frumoase, dar sunt si cele mai scumpe...), atunci unele mai ieftine vor fi potrivite, atata timp cat te asiguri ca vor fi la fel. Planificare bugetului te va ajuta sa te hotarasti rapid atunci cand vei fi pusa in fata "Alegerii"...

Dupa ce ai inramat fotografiile, le poti grupa pe un perete mare, in sufragerie, le poti atarna de-a lungul holului sau le poti aseza pe rafturi.


4. "Suspenda" obiecte!

Vrei un design inedit si original? Atunci atarna obiecte direct pe perete! Farfuriile decorative sunt o alegere perfecta, fie ca le aranjezi vertical sau le pui la intamplare. Poti face rost de obiecte foarte interesante, cum ar fi ustensile de bucatarie cu un design special, palarii, machete de avion, partituri, instrumente muzicale sau jucarii.

5. Obiecte creative

Daca iti place sa crosetezi, sa pictezi, sa faci diferite machete sau ai o colectie de mici obiecte, acestea pot reprezenta minunate decoratiuni. Asigura-te ca ai lipit totul cu grija pe o planseta si ca nu ai stricat nimic in timp ce le-ai inramat! Este un mod extraordinar de a realiza propria "expozitie" cu obiecte care inseamna mult pentru tine si de a te da mare in fata prietenilor!

6.
Jocuri... pe pereti!


O idee amuzanta pentru decorarea unei camere de familie sau pentru camera unui copil, este sa inramezi pe perete un joc preferat de cel mic sau o colectie de jocuri.

Lipeste tabla de joc, deschisa, pe o planseta, apoi cateva piese de joc si zaruri, carora le poti adauga carti de joc si, eventual, un regulament, mai ales daca este intr-o prezentare placuta, colorata si usor de parcurs.

Ai grija sa lipesti totul foarte bine, sa nu risti, in primul rand, sa provoci accidente, si, in al doilea rand, sa nu strici aranjamentul pentru care ai muncit deja atat de mult...

7. Creeaza un colaj

Selecteaza fotografii, nasturi, bucati de tesatura sau de material, panglici, mici jucarii, chei, imagini din reviste, meniuri sau felicitari, pentru a crea un colaj inramat.

Poti adauga atatea obiecte cate doresti si cate iti permite imaginatia... nelimitata!

Este de preferat sa aranjezi aceste obiecte in functie de o anumita tema sau culoare. Poti decora astfel un perete intreg, cu un colaj mare, impunator, caruia sa ii adaugi altele mai micute.

Obiectele pe care le alegi vor fi nu numai interesante, ci si unele care au o semnificatie aparte pentru tine. Aceasta este solutia decorarii unei locuinte cu bun-gust si... personalitate!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod