Cum amenajezi camera copilului?

Pentru a evita colturile pronuntate si muchiile taioase, se recomanda mobila din MDF (Medium Density Board – Placa din fibre de lemn cu densitate medie), care permite o usoara rotunjire, pentru un minimum de accidente. De asemenea, acest material se gaseste in culori diferite (paletar RAL), deci se pot realiza nenumarate combinatii.

Patul este foarte important datorita saltelei, care trebuie sa corespunda anumitor standarde de calitate, pentru ca determina sanatatea copilului tau. De aceea ar trebui evitate canapelele extensibile, care, daca nu sunt dotate cu o saltea corespunzatoare, pot pune in pericol dezvoltarea corecta a coloanei vertebrale.
In structura patului poate fi inglobat un compartiment pentru lenjerie, sub forma unor stertare sau sistem somiera.

Locurile de depozitare sunt esentiale in camera micutului tau. El va avea o multime de jucarii, iar sertarele generoase sau laditele ii vor permite sa pastreze un minimum de ordine. Dar este important sa aiba si rafturi, pentru ca majoritatea copiilor au jucarii de care sunt mandri sau poate anumite serii de colectie, pe care tin neaparat sa le expuna.

Masinute sau ursuleti din plus, papusi sau dinozauri, toate vor sta cuminti pe raft, fericite ca sunt in gratiile stapanului.
Pe langa toate jucariile, cel mic va avea si o masuta, unde poate sa deseneze sau sa scrie, ce poate fi transformata mai tarziu in birou pentru calculator.

Fetitei tale ii poti cumpara o masa cu scaunele pentru statura ei, ce ii vor folosi la intalnirile intre domnisoare la o "sueta", cand probabil vor bea un ceai "imaginar" din cescute minuscule.

Acoperirea vitrajelor se face cu materiale usoare, ce permit schimbari dese in culori si modele potrivite interiorului. Daca ai un baietel mai neastamparat, este bine sa folosesti storuri, pentru mai multa siguranta; la fetite sunt de preferat draperiile, cu perdea, care creeaza o atmosfera mai intima.

Tot pentru camera unei fete, daca se merge pe stilul "printesa", se poate pune deasupra patului un baldachin, acoperit cu un material in ton cu draperiile, legat cu fundite de pilonii structurii.

Corpurile de iluminat ar trebui sa fie destul de puternice, mai ales in locul de studiu, lumina slaba influentand negativ vederea aflata inca in dezvoltare.
Lumina de veghe, lampa langa pat, poate chiar led-uri sub forma de stelute pe tavan, vor inlatura orice teama de intuneric si vor aduce numai vise placute copilului tau...

Design-ul camerei unui copil trebuie sa fie aerisit, fara prea multe puncte de interes, pentru ca, oricum, va fi intotdeauna plina de jucarii ce ii vor conferi un aer dezordonat. Culorile nu trebuie sa "inghita" spatiul, ci sa-l creeze, si, alaturi de mobila, textile si accesorii, sa compuna universul unui copil, dupa preferintele si personalitatea lui.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DECONCEPT pe 11 Nov 2011, 17:00
    ALTE SOLUTII DE AMANAJRI PENTRU CAMERA COPILULUI

    solutii de amenajari pentru camera copilului http://www.deconcept.ro/camera-copilului/

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod