Ce să gătești dacă nu mănânci miel de Paște? 3 preparate festive cu pește, pui și porc

Facebook Twitter gplus Comenteaza

Carnea de miel este foarte gustoasă, însă aroma sa puternică nu este tolerată de oricine. În cazul în care nu mănânci miel de Paște, iată câteva combinații pe care poți să le încerci!

Drobul de miel este un preparat preferat cu ocazia sărbătorilor pascale, însă în cazul în care nu consumi carne de miel, știm deja că el se poate face și cu organe de porc sau chiar cu linte, în cazul în care ești vegetarian sau vegan. Toate aceste variante sunt la fel de gustoase dacă sunt preparate cu ingredientele care trebuie. 

Astfel că, dacă nu mănânci miel de Paște poți să apelezi la aceste combinații potrivite pentru o masă festivă: 

1 din 4
File de cod cu sparanghel

File de cod cu sparanghel și cartofi

Ingrediente pentru 4 porții
2 linguri cu ulei de măsline
4 fileuri de cod
3 căței de usturoi
1 lingură cu capere
Coajă de lămâie
1/2 ceașcă cu vin alb sec
2 cești cu apă
Cartofi mov sau cartofi obișnuiți
Zeamă de lămâie
Sare de mare
Piper negru
500 de grame de sparanghel proaspăt
Frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare
Peștele se frige pe ambele părți în puțin ulei, după care se pune pe o farfurie. 
În aceeași tigaie cu pereții mai înalți și bună pentru introdus în cuptor se adaugă caperele, usturoiul și coaja de lămâie. Se amestecă bine un minut, după care se adaugă apa, cartofii, zeama de lămâie, sare, piper și se acoperă, lăsând totul la foc mic timp de 10-12 minute. 
Apoi se adaugă sparanghelul care se gătește 2 minute, după care se așază fileurile de pește, se acoperă și se gătește totul înca 3-5 minute. 
Se ornează cu frunze proaspete de busuioc.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod