Casa ta. Cum să-ţi foloseşti eficient balconul? Trucuri ca să-l transformi complet

Îmi plac florile, câinii și pisicile. Îmi place să fiu la curent cu toate noutățile din modă. Cel mai mult îmi place să scriu despre modă, frumusețe și vedete.
Îmi plac florile, câinii și pisicile. Îmi place să fiu la curent cu toate noutățile din modă. Cel mai mult îmi place să scriu despre modă, frumusețe și vedete.
Poate fi mai mult decât un spaţiu pentru depozitare sau de relaxare. Amenajează-l sub forma unei bucătării sau birou dacă locuieşti într-un apartament mic.
Iată cum să te foloseşti cu adevărat de balconul tău:

Bucătărie pe balcon

Pentru că de obicei este amplasat lângă bucătărie, balconul poate fi transformat cu uşurinţă într-o extensie a acesteia sau chiar într-o bucătărie în adevăratul sens al cuvântului. Vei putea găti astfel fără ca mirosul să ajungă în restul casei, ceea ce se întâmplă chiar dacă foloseşti o hotă performantă, şi vei avea ocazia de a folosi bucătăria numai pentru a lua masa. Trebuie să ţii cont de faptul că o astfel de modificare este costisitoare pentru că vei fi nevoită să plăteşti mutarea instalaţiei de gaz sau de curent, dacă ai un aragaz electric, dar şi pe cea de apă.
De asemenea, balconul tău trebuie să fie închis, nu sub forma unei terase.

Birou

Nu ai loc pentru amplasarea unui birou în locuinţa ta? Poţi foarte uşor să-l aşezi pe balcon! Această încăpere se pretează foarte bine pentru fi folosită ca spaţiu de lucru. Tot ce trebuie să faci este să amplasezi un birou, scaun, câteva poliţe şi să-l decorezi aşa cum vrei.
Vei avea nevoie, totuşi, de câteva investiţii obligatorii. Pentru iarnă, montează un calorifer pe balcon, dacă nu ai deja, iar ca să poţi lucra vara, ai nevoie de un aparat de aer condiţionat pe balconul tău. De asemenea, jaluzelele, storurile sau draperiile sunt esenţiale pentru a bloca razele soarelui pe timpul verii.

Spaţiu pentru depozitare

Mulţi dintre cei care au un balcon îl folosesc pentru a depozita tot felul de lucruri, de la anvelope şi biciclete şi până la murături. Dar proasta organizare este cea care îi răpeşte balconului tău din potenţialul său de eficienţă.
Dacă vrei în continuare să-l foloseşti pentru a depozita diverse lucruri, trebuie totuşi să o faci organizat. Investeşte în dulapuri înalte până în tavan, dotate cu numeroase rafturi, în care să aşezi tot ceea ce nu vrei să rămână la vedere. De asemenea, foloseşte în locul scaunelor o banchetă cu un spaţiu de depozitare în interior, care are astfel dublu rol.

Spaţiu de relaxare

Transformă-l într-o miniterasă cochetă sau într-o oază verde în care să te relaxezi seara, după serviciu, în care să citeşti sau să navighezi pe internet. Nu e nevoie de o investiţie majoră pentru a-ţi decora balconul.
O măsuţă şi două scaune de exterior sau o banchetă cu spaţiu pentru depozitare sunt suficiente pentru a te simţi ca într-o grădină. Şi dacă a venit vorba de grădină, plantele decorative sunt absolut necesare. 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod