Cadouri... sanatoase pentru un Paste inedit!

Nu uita si un CD cu muzica de care se poate bucura in timp ce citeste o carte buna, in camera sa. Sau un CD care sa contina piese antrenante, ale caror versuri sau teme le poate fredona in timp ce se joaca cu noile jucarii primite sau in timp ce pleaca la "vanatoare" de oua.

Creioane si carti de colorat

O alegere mereu la moda si extrem de populara o reprezinta o cutie noua de creioane colorate, insotite de carti de colorat adecvate ocaziei (si nu numai). Cu siguranta vei avea succes cu un astfel de dar, iar cel mic te va iubi pentru el! La fel cum il va iubi si pe Iepuras... Coloratul reprezinta o modalitate excelenta de manifestare a creativitatii copilului tau, precum si de relaxare, dupa o zi plina de agitatie, cadouri si tot felul de activitati distractive si educative, cu ocazia Pastelui.

Bunatati... sanatoase

Exista o sumedenie de bunatati ideale pentru un cadou de Paste. Foarte multi copii apreciaza fructele, atata vreme cat le prezinti intr-o forma mai apetisanta, cum ar fi un pachet de citrice si mere, frumos ambalate si decorate.


Ce zici despre stafide? Chiar daca optezi pentru stafidele invelite in ciocolata, tot exista beneficii si avantaje pentru sanatate - acestea sunt mult mai sanatoase decat dulciurile si ciocolata. In definitiv, mergem pe ideea clasica: mai degraba iti vezi copilul "degustand" un fruct decat un pumn de bomboane...

Prajiturelele sau fursecurile sunt si ele o alegere potrivita. Intr-adevar, fursecurile contin zahar, dar daca le-ai copt tu insati, nu vor contine conservanti, coloranti si alte ingrediente artificiale pe care le regasim pe etichetele produselor de acest tip din magazine. Bineinteles, de vreme ce sunt facute in casa, vor fi cu mult mai gustoase si mai parfumate decat cele gasite in comert.

Bani

In functie de varsta copilului tau, banii reprezinta o idee buna pentru cadoul sau de Paste. Obiectii ar exista si in aceasta situatie - nu este bine sa il inveti pe cel mic sa primeasca bani drept cadou.
Copilul trebuie sa invete care este valoarea banilor, ce anume inseamna ei si cat de greu se castiga.

Oricum, daca optezi pentru acest tip de dar, ai grija la suma - aceasta trebuie sa fie una modica: bani de buzunar pentru cartile de benzi desenate preferate, dulciuri sau o jucarie visata pe care si-o doreste de mult.

Banutii pe care ii are acum "pe mana" reprezinta o oportunitate excelenta pentru a invata cum sa isi gestioneze resursele financiare in mod intelept si fara excese. Pana la urma, de ce sa nu recunoastem - bunele obiceiuri ale vietii se invata de la varste mici!

In nici un caz nu ii oferi monede unui prichindel de varste mici - riscul de a le inghiti si de a se sufoca cu ele este prea mare. Daca tot vrei sa daruiesti bani, fa acest cadou pentru un copil de o varsta mai mare, care stie si cat de mult inseamna cadoul primit.

Daca vrei ca darul tau sa fie unul mai degraba "aratos" decat unul practic, alege cateva bancnote si monede noi, netede, neindoite si stralucitoare, care sa ii atraga atentia celui mic.

Sfatuieste-l sa inceapa o colectie numismatica, incepand chiar cu editia din anul respectiv. In acest fel, ii vei stimula interesul pentru un hobby care ii va directiona mai bine timpul si energia.

Ofera-i copilului alternative mult mai sanatoase la cosurile de Paste pline cu dulciuri si ciocolata. Vei reusi sa il faci la fel de fericit cu o carte buna, un film pe DVD sau un CD cu muzica - acestea reprezinta variante excelente pentru petrecerea timpului impreuna cu prichindelul tau.

Cateva monede stralucitoare si bancnote care "scartaie" a nou reprezinta sansa ta de a-i "preda" celui mic prima lectie legata de gestionarea banilor. Jucariile, creioanele si cartile de colorat sunt, la randul lor, idei grozave pentru cosul de Paste adus de Iepuras.

Copilul tau se va bucura mult timp de acum incolo de acest cadou, iar tu nu vei fi ingrijorata pentru starea lui de sanatate. Sa fim seriosi, dulciurile sunt gustoase, dar prea multa ciocolata nu face bine!

Fii creativa si incearca sa ai in vedere atat partea distractiva, cat si sanatatea micutului in momentul in care ii pregatesti cadoul de Iepuras.

Este Pastele, insa nu este obligatoriu ca darurile tale sa se incadreze in tendinta generala urmata de parinti - zahar, ciocolata, dulciuri si apoi o luam de la capat...

Cu putin efort, ii poti oferi celui mic lucruri interesante, care ii stimuleaza atat inteligenta, cat si imaginatia. Copilul nici macar nu va duce dorul gustarilor nesanatoase de care a devenit, intr-un anumit fel, "dependent".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod