Pregateste-ti casa pentru Paste!

Cu mai putin de o saptamana inainte de marea sarbatoare a Invierii Domnului, mai mult ca sigur ca la tine acasa pregatirile sunt in toi. Decoratiunile cu ocazia Pastelui sunt...

Cu mai putin de o saptamana inainte de marea sarbatoare a Invierii Domnului, mai mult ca sigur ca la tine acasa pregatirile sunt in toi. Decoratiunile cu ocazia Pastelui sunt indispensabile acestei celebrari si te ajuta sa intri mai usor in spiritul sarbatorii si sa devii mai generoasa. Pastele este, in fapt, si o celebrare a primaverii, iar decoratiunile create cu aceasta ocazie reflecta acest lucru.

Este adevarat ca traditiile si obiceiurile pot varia de la o tara la alta (desi foarte multe dintre acestea au fost imprumutate), insa florile si alte cateva simboluri sunt deja folosite la nivel generalizat in intreaga lume.

Foarte multe persoane prefera sa cumpere decoratiunile de Paste (din comoditate sau din lipsa timpului), insa multe altele se simt mai bine daca realizeaza ele insele, manual, cateva obiecte ornamentale. De asemenea, este o idee foarte buna sa ii implici si pe cei mici in astfel de activitati de "lucru manual", care va aduc mai mult timp petrecut impreuna, mai multa distractie si posibilitatea de a lucra foarte mult la nivel imaginativ.

Care sunt decoratiunile pe care le poti folosi cu ocazia acestui Paste? Cu siguranta, primele lucruri la care te-ai gandit dupa ce ai auzit aceasta intrebare au fost ouale, iepurasii de Paste si florile.

Florile reprezinta, probabil, cel mai folosit element pentru realizarea obiectelor ornamentale in aceasta perioada a anului - ca ornamente, ouale si iepurasii de Paste nu pot fi utilizate decat in anumite contexte si pentru anumite persoane.



Vei observa aranjamente decorative florale si in biserici. Decoratiunile tale pot fi realizate dintr-un singur aranjament floral sau dintr-un buchet intreg. Daca este posibil, realizeaza o coronita de flori cu specific pascal sau cumpara una.

Decoratiunile de Paste pot fi si mai mult evidentiate cu ajutorul unor bannere interesante. Acestea sunt foarte usor de confectionat si ofera un look special camerei tale. In plus, ii poti implica si pe copii in aceste activitati "heirupiste" amuzante.

In acest caz, poti opta pentru creatii artistice "mozaic" - fiecare prichindel poate lucra la o anumita parte a bannerului sau a obiectului decorativ. O data ce lucrul a fost terminat, partile componente vor fi reunite, obtinandu-se decoratiuni de Paste unice si inedite.

Nu uita niciodata regulile de siguranta! Pana la urma, hartia, lipiciurile si materialele textile sunt (sau pot deveni) sursa unor incendii.

Ciocolata a devenit sinonima cu sarbatorile... Pastele nu face nici el exceptie...

Probabil ca de la masa ta nu lipsesc ouale sau iepurasii din ciocolata. Ce ar mai fi aceasta sarbatoare daca nu ne-am putea delecta cu savuroase dulciuri pe baza de ciocolata, avand forme care ne amintesc de simbolurile pascale si ale primaverii?

Comerciantii tin cont de importanta pe care produsele lor o au pentru clienti si, astfel, cele mai multe oua din ciocolata vin in forme si culori care le transforma in sine in obiecte ornamentale de Paste sau parte integranta a acestora.

De asemenea, poti aranja mai multe oua de ciocolata, de dimensiuni variate si invelite in staniol in culori vii, intr-un cosulet de rachita, pe care il poti folosi atat pe post de ornament, cat si drept cadou.

Piata este plina de oua din ciocolata... Cumparaturile tale depind doar de bugetul pe care il ai la dispozitie. In cazul in care nu iti doresti sa cheltuiesti o avere pe ouale (mai mult sau mai putin) decorative de Paste, ti le poti "confectiona" singura.

Iti trebuie doar ceva abilitati artistice, care te vor ajuta sa pictezi ouale in diferite modele, asa cum iti "trasneste" prin cap.

De ce nu, deseneaza, coloreaza, traseaza linii si dungi si lasa-ti imaginatia sa zburde! Poti realiza decoratiuni unice cu ajutorul creativitatii.

Desi l-am amintit in treacat, dorim sa mentionam un alt element important al acestei sarbatori - cosuletele din rachita (si nu numai). Aceste obiecte au devenit foarte populare in timpul acestei sarbatori. Carui copil nu ii face placere sa primeasca sau sa vada cum se umple cu dulciuri si bomboane cosuletul sau de Paste?...

Si acestea pot fi cumparate de la magazin, fiind alcatuite din diferite materiale si avand variate forme si culori. Daca ai rabdare, placere si inclinatie spre astfel de lucruri, tu insati poti crea manual cateva cosulete.

Spre exemplu, o cutie mai mare din plastic, peste care ai lipit hartie creponata si/sau staniol si careia ii lipesti un maner adecvat, se poate transforma intr-un cosulet foarte practic. Aceleasi operatiuni sunt valabile si in cazul cosuletelor din carton.

O data ce ai finalizat si acest pas, poti incepe o activitate mult mai draga tie si mai placuta - umplerea cosuletului cu oua de Paste (fierte si/sau din ciocolata), bomboane si dulciuri, iepurasi sau puisori din plus, flori sau alte daruri care stii ca ii vor face placere persoanei dragi careia vrei sa ii faci o surpriza.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod