Alegeti bucataria conform stilului vostru de viata

Bucatariile contemporane destinate mediului familial imprumuta din ce in ce mai mult din confortul, eficienta si, in ultima instanta, designul bucatariilor profesionale.

Bucatariile contemporane destinate mediului familial imprumuta din ce in ce mai mult din confortul, eficienta si, in ultima instanta, designul bucatariilor profesionale. Astfel, componenta celor mai recente modele de bucatarii devin corpurile independente gen insula.

Ele se constituie ca un nucleu functional, in jurul caruia gatitul devine o placere alaturi de cei dragi. Va prezentam tendintele in materie promovate de trei firme de calibru international.

1. Santos - model "Alumina Plus"



Arhitectura acestei bucatarii a fost creata pentru cei ce vizeaza eficienta, respectiv o familie care acorda importanta prepararii alimentelor. O insula cu doua chiuvete, module inalte din inox, rafturi deschise.

Insula a fost conceputa astfel incat in jurul ei sa poata lucra doi sau mai multi oameni, fara a se deranja din activitati sau a se incomoda prin miscari.

In ansamblul insulei sunt integrate spatiile de depozitare, dar si masina de spalat vase, uscatorul si recipientele speciale de reciclare a resturilor menajare.

Aparatele electrocasnice sunt incastrate in cadrul modulelor inalte: doua frigidere, doua congelatoare, doua cuptoare, cuptor cu microunde si un steamer.

Intre modulele ce incorporeaza aparatura electrocasnica exista, central, rafturile deshise ce permit o munca mai confortabila, avand obiectele la indemana.

Ca si estetica si rezistenta, se remarca suprafetele din aluminiu finisate cu un strat de inox (otel inoxidabil), dar si muchiile insulei excelent executate.

Modulele inalte au un design omogen, ce integreaza perfect conceptul de mobilier cu cel de spatiu tehnologizat (pentru electrocasnice). Suprafetele din inox sunt igienice, aspectuoase si rezistente in acelasi timp.

Acest finisaj se pastreaza si la interiorul pieselor inalte, ceea ce accentueaza atentia acordata criteriului de igiena. Toate acestea descriu caracteristicile unui mobilier de top.

Bucatariile Santos pot fi comandate prin Internet, la www.santos.es

2. Schiffini - model Soviore, design Vico Magistretti



Aspectul impecabil, cu dungi orizontale si verticale, confera o nota actuala, geometrica, accentuata de luciul suprafetelor din lemn.

O asemenea bucatarie devine diferita de fiecare data cand lumina in incapere se schimba.

Estetica lineara - profile subtile din aluminiu si lemn lacuit (lemn de trandafir sau stejar); componenta tehnologica - electrocasnice de top si functionalitatea compartimentelor (adanci, incapatoare).

Insula generoasa este conceputa original, pentru a condensa toate elementele tehnice si functionale ale bucatariei. Ea are o particularitate: raftul central - o structura mobila Elevator System, ce poate fi actionata pe verticala.

Prin intermediul sistemului, se poate ajusta inaltimea raftului superior la nivelul dorit. Structura delimiteaza zona de gatit si spalat de aria destinata pregatirii alimentelor.

O alta componenta unica a bucatariei o constituie AL System. Toate profilele si structurile carcaselor sunt din aluminiu.

Astfel, interiorul mobilierului bucatariilor Schiffini este integral din aluminiu - rezistent la apa, igienic, stabil si flexibil.

Partea frontala a pieselor de mobilier, respectiv cea cu finisaj de lemn a dulapurilor si a sertarelor, poate fi detasata, pentru o curatare perfecta.

Volume echilibrate, materiale traditionale (lemn) combinate pe structuri moderne, tehnologie electrocasnica avansata - iata atributele unei bucatarii de clasa.

Bucatariile Schiffini pot fi comandate prin Internet, la www.schiffini.it

3. Leicht - model Ontario



O bucatarie in care esenta clasica de lemn de stejar capata o interpretare noua si foarte tinereasca. Finisajul luminos, deschis, prietenos este combinat cu linii stilizate din aluminiu, material din care sunt realizate carcasele sertarelor.

Manerele incorporate sunt discrete, dar asigura o manevrare usoara a compartimentelor. Se remarca modul interesant de imbracare a muchiilor, in special la insula centrala.



Modulele din sticla cu rame din aluminiu ascund spatii de depozitare, dar si o parte a aparaturii electrocasnice (frigider, congelator).

Ele par si mai spectaculoase datorita sistemului de iluminare pozitionat in interiorul lor.

De asemenea, sticla si spoturile luminoase sunt prezente cu scop pur decorativ in partea inferioara a corpului destinat zonei de gatit, unde este incastrata plita.

Ceea ce face eleganta aceasta bucatarie este prezenta fronturilor din granit.

Combinatia de lemn (stejar - cald) si piatra, sticla (granit lucios, sticla satina pusa in evidenta de lumina fluorescenta - rece) atribuie mobilierului un aer contemporan.

Insula centrala este superb functionalizata. O parte destinata pregatirii alimentelor, cu chiuveta incorporata in frontul de lucru, delimitat volumetric de cealalta parte, unde exista o masa in consola.

Un model de bucatarie perfect pentru familie, cu dulapuri si corpuri inzidite, avand usi din sticla sau aluminiu, cu o insula ce asigura miscare naturala si eficienta, dar si loc de luat masa.

Bucatariile Leicht pot fi comandate prin Internet, la www.leicht.de

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod