7 sfaturi ca sa platesti mai putin la intretinere

Reducerea facturilor este prioritară mai ales iarna, când costurile de întreţinere cresc semnificativ. Nu există o reţetă magică pentru reducerea costurilor, dar prin instalarea de apometre şi termostate şi folosirea lor corectă, însoţită de câteva gesturi simple de economie, vei observa o scădere a facturii de întreţinere. Încearcă 7 sfaturi că să plăteşti mai puţin la întreţinere.
Reducerea facturilor este prioritară mai ales iarna, când costurile de întreţinere cresc semnificativ. Nu există o reţetă magică pentru reducerea costurilor, dar prin instalarea de apometre şi termostate şi folosirea lor corectă, însoţită de câteva gesturi simple de economie, vei observa o scădere a facturii de întreţinere. Încearcă 7 sfaturi că să plăteşti mai puţin la întreţinere.

Instalează apometre şi termostate


Dacă până acum ai evitat să instalezi uneltele corecte de contorizare a consumului de apă şi căldură, nu te mai eschiva. Investiţia iniţială nu este neglijabilă, dar se poate amortiza intr-un an sau doi. Robineţii termostatici instalaţi la fiecare calorifer îţi permit să controlezi temperatura în cameră şi să eviţi risipa de căldură care umflă cel mai mult factura la întreţinere.

Aeriseşte corect


Odată ce consumul de căldură este contorizat, aerisitul camerelor devine restricţionat de câteva reguli simple. Închide robinetul termostatic şi aeristeste timp de maxim 10-15 minute cu geamul deschis larg pentru a împrospăta aerul. Dacă uiţi termostatul deschis cât timp aeriseşti, pierderea de căldură va fi mare.

Izolează bine


Izolaţia exterioară corectă este cel mai mare duşman al pierderilor de energie, dar şi cea interioară poate ajuta. Înlocuieşte ferestrele vechi cu cadru de lemn sau foloseşte banda adezivă pentru izolaţie. Un sul textil la uşa de la intrare poate opri pierderile de căldură către holul blocului.

Reglează corect temperatura


Robineţii termostatici sunt cea mai bună soluţie pentru economia de căldură.
Reglează-i în funcţie de cât timp petreci în fiecare cameră. Poţi opri complet căldura în bucătărie atunci când găteşti, sau o poţi reduce în sufragerie şi dormitor atunci când pleci de acasă pentru câteva ore. Lasă camerele să se răcească complet doar atunci când pleci pentru câteva zile, deoarece reîncălzirea frecvenţa poate creşte costurile de întreţinere.

Opreşte pierderile de căldură


Pentru a beneficia la maxim de căldură oferită de calorifere, soluţia extremă este aşezarea unei folii de aluminiu între calorifer şi perete. Aceasta direcţionează căldură către interiorul camerei şi reduce pierderile către exterior. Evită să acoperi caloriferele cu perdele, draperii şi mai ales cu mobilier din lemn masiv. Vei avea camere mai reci, dar vei plăti mai mult la întreţinere. Nu mai folosi niciodată caloriferul ca uscător de rufe. Pierderile sunt mari, iar umiditatea poate provoca igrasie.

Eficientizează consumul de apă în baie şi bucătărie


Un consum economic de apă este esenţial dacă vrei să plăteşti mai puţin la intreţinere. În bucătărie, modifică-ţi modul în care speli vasele. Opreşte apa cât timp cureţi vasele şi tacâmurie cu buretele. Soluţia alternativă este un aparat de spălat vase, care oferă cel mai eficient consum de apă.

În baie, opreşte apa în timp ce te speli pe dinţi şi înlocuieşte capul de duş cu unul mai eficient, care oferă presiune mai mare la un consum mai mic.
Verifică bateriile şi rezervorul toaletei pentru a te asigura că nu există scurgeri nedorite. O picătură pe minut poate părea insignifiantă, dar pe termen lung îţi va afecta cheltuielile.

Asigură circulaţia căldurii


Foloseşte-te de caloriferul din baie, care nu este în general contorizat, şi lasă uşa de la baie deschisă. Căldura va circula în hol şi în camere, unde poţi regla robineţii pentru o temperatură mai mică şi vei reduce astfel cu puţin costurile la întreţinere.
Autor: Iulia Anghel

Autor: Iulia Anghel
Sursa foto: EVZ.ro
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • ivpthermo pe 25 Iul 2013, 11:42
  robineti termostatici

  recomand robinetii termostatici de la Danfoss -inventatorii lor : http://www.termostate.eu/robineti-termostatici

  1
  0

 • alexandra pe 22 Feb 2012, 17:54
  sigur!

  repartitoarele de caldura si apometrele nu sunt pentru economie, ci pentru a plati mai mult. sunt cea mai mare hotie posibila, chiar sub ochii nostri. cred ca oricine are montat asa ceva, nu mai stie cum sa scape de ele acum, cand nici nu se incalzeste, nici bai lungi nu face, dar are consumuri imense.

  0
  2

 • Laura pe 21 Feb 2012, 10:46
  Intretinerea

  Cand hotia e mare, degeaba urmezi tu toate sfaturile din lume!

  2
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod