4 semne că a venit timpul să-ţi modernizezi baia

Gresia, faianţa şi obiectele sanitare nu mai arată ca noi oricât de mult le-ai curăţa, plăcile ceramice au început să se fisureze ori ciobească pe ici, pe colo, iar vasul de toaletă consumă brusc mai multă apă decât odinioară. Acestea sunt doar câteva dintre semnele evidente care îţi indică faptul că baia ta are nevoie de o investiţie urgentă. Lor li se adaugă, însă, şi altele, poate ceva mai subtile...

1. Micile detalii fac diferenţa...


... dintre o baie care necesită doar câteva ajustări şi una pe care ar trebui să o modernizezi cap-coadă. Aceste detalii variază de la pereţii care se scorojesc din cauza umezelii la aspectul inestetic al plăcilor ceramice (inclusiv acumularea igrasiei, imposibil de îndepărtat, în spaţiul dintre ele).

Cert este că problemele de acest tip, deşi pot părea minore, riscă să îţi pună sănătatea în pericol - sporii de igrasie pot declanşa boli respiratorii (pneumonie, astm, bronşite etc.), alergii, boli hepatice ş.a. -, astfel că, odată prezente, este semn că baia ta necesită o schimbare majoră.

2. Au trecut ani buni de la ultima modernizare

Chiar dacă ai reuşit cumva să eviţi problemele, majore ori minore, în interiorul băii, dacă au trecut mai mult de 5-10 ani de la ultima modernizare serioasă a acesteia, n-ar strica să ai în vedere o investiţie de acest tip pentru următoarea perioadă.

Modernizarea totală a băii se poate traduce prin amenajarea unei încăperi mult mai plăcute din punct de vedere estetic, mai spaţioase (noile obiecte sanitare/piese de mobilier pot fi adaptate pentru o baie mică, spre exemplu), mai economice (poţi opta pentru un robinet cu senzor, de pildă) şi, nu în ultimul rând, eco.

3. Nevoile tale şi ale familiei tale s-au schimbat

Nu trebuie să fi trecut ani buni de la ultima modernizare ca să simţi că baia ta nu te mai reprezintă sau că nu mai îndeplineşte nevoile familiei tale - în special dacă familia ta s-a mărit recent, nu este deloc exclus ca, dintr-o dată, baia de serviciu a casei/apartamentului să devină un spaţiu necesar, util pentru a putea face faţă noilor îndatoriri, impuse de apariţia unui copil sau de sosirea unui vârstnic cu mobilitate redusă.

În cel din urmă caz, de pildă, s-ar putea să constaţi că ar putea fi necesară şi binevenită înlocuirea căzii cu un duş în care o persoană în vârstă să poată păşi cu uşurinţă.

4. Plănuieşti să îţi vinzi locuinţa

Dacă în planurile tale pentru viitorul relativ apropiat intră scoaterea la vânzare a locuinţei actuale, n-ar strica să ai în vedere modernizarea întregului spaţiu, inclusiv a băii, aşadar, pentru a putea solicita un preţ cât mai bun.

Nici măcar nu este nevoie să ai în vedere o investiţie majoră - contraproductivă, de altfel, dacă suma investită ajunge să fie superioară celei pe care ai putea-o adăuga la preţul actual de vânzare al locuinţei. Mici retuşuri, de la repararea sau înlocuirea robineţilor la o curăţenie impecabilă în toată casa şi adăugarea unor detalii de efect (ghivece cu flori, o lenjerie de pat de bună calitate, perne decorative frumoase etc.), sunt suficiente pentru a crea un impact pozitiv la vizionarea locuinţei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod