10 moduri simple de a elimina mirosurile neplăcute din casa ta

Doar ștergerea prafului și spălarea podelei din când în când nu te va ajuta să îți faci casa să miroasă mai bine. Unele mirosuri neplăcute se pot bloca în mobilă, electrocasnice sau în saltele.
Din fericire, toate sunt foarte ușor de curățat folosind lucruri pe care aproape oricine le are acasă!

10 moduri de a elimina mirosurile neplăcute din casa ta


Folosește coji de portocală pentru un miros plăcut în toată bucătăria ta


Mirosul de citrice ar putea avea un efect de îmbunătățire a dispoziției și poate reduce stresul și este, de asemenea, odorizantul perfect pentru bucătăria ta. Lasă la uscat câteva coji de portocală peste noapte și arde-le la aragaz sau cu un chibrit. Acest lucru îți va umple instantaneu bucătăria cu o aromă plăcută care va dura mult timp.

Scapă de mirosurile din frigider folosind bicarbonat de sodiu


Tot felul de mirosuri de mâncare se pot acumula în frigider. De cele mai multe ori, odorizantele speciale de frigider maschează mirosul în loc să îl elimine. În acest caz, bicarbonatul de sodiu funcționează mai eficient, deoarece absoarbe și neutralizează mirosurile persistente.
Doar pune o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu în frigider și schimb-o o dată pe an.

Folosește lămâile pentru a scăpa de mirosul neplăcut din cuptorul cu microunde


Lămâile sunt ajutoare indispensabile atunci când vine vorba de curățare. Pentru a elimina mirosul din cuptorul cu microunde, toarnă o jumătate de cană de apă într-un castron. Tăie o lămâie în jumătate, stoarce sucul în bol și pune și jumătățile acolo. Pune amestecul la microunde la temperatură mare timp de aproximativ 5 minute. După această procedură, nu deschide încă ușa, ci las-o să stea înăuntru câteva minute în plus. După asta, scoate vasul și șterge cuptorul cu microunde.

Neutralizează mirosul din chiuvetă cu citrice


Stoarce o lămâie sau o portocală pe scurgerea de la chiuvetă și dă drumul la apă fierbinte după câteva minute. Acest lucru va ajuta la curățarea ei și va oferi un miros plăcut.

Prepară un spray de cameră natural cu uleiuri esențiale


Odorizantele din magazin pot conține ingrediente periculoase care sunt dăunătoare oamenilor. Pentru a-l prepara acasă, vei avea nevoie de o sticlă cu pulverizator, apă distilată, uleiul esențial preferat și hamamelis.
Amestecă 20-25 de picături de ulei esențial cu o jumătate de sticlă de hamamelis. Adaugă apă distilată și este gata. Hamamelis va ajuta ingredientele să se combine bine și va face ca parfumul să dureze mai mult. Folosește-l în orice cameră sau pe lenjeria ta.

Prepară o soluție cu oțet pentru covoarele urât mirositoare


Dacă ai animale de companie, se poate întâmpla ca uneori să facă pipi pe covor, ceea ce lasă un miros neplăcut. Într-o sticlă cu pulverizator, amestecă 150 ml peroxid de hidrogen, 1 lingură de oțet și 1 lingură de bicarbonat de sodiu. Pulverizează covorul și lasă-l să se usuce. După ce se usucă, vei observa că în zona în care ai pulverizat a apărut o pudră. Scapă de ea cu un aspirator și bucură-te de prospețime.

Împrospătează-ți saltelele folosind bicarbonat de sodiu


Pentru a reda saltelelor prospețimea, trebuie să presari niște bicarbonat de sodiu deasupra. După aceea, lasă-l să acționeze timp de aproximativ 30 de minute.
Apoi, pur și simplu aspiră folosind accesoriul pentru tapițerie de la aspirator.

Această metodă poate fi folosită și pentru canapeaua ta dacă este tapițată. Presară bicarbonat de sodiu deasupra și sub pernele sale și lasă-l acolo aproximativ 15 minute. Dacă simți că mirosul este prea urât, poți lăsa bicarbonatul de sodiu peste noapte. După aceasta, folosește un aspirator pentru a îndepărta totul de pe material.

Creează o perie de toaletă cu autodezinfectare


Uneori este greu de detectat, dar periile de toaletă pot emana mirosuri neplăcute în baie. Problema poate fi rezolvată cu ușurință dacă adaugi săpun lichid în suportul său. Săpunul va ucide bacteriile după ce ai folosit peria și poate preveni răspândirea mirosurilor. De asemenea, se poate folosi alcool sanitar.

Combate mirosul stagnant din dulapul cu săculeți parfumați pe bază de plante


Dacă îți plac mirosurile naturale, poți folosi ierburile tale preferate. De exemplu, creează pliculețe mici de pânză umplute cu plante precum levănțica, rozmarinul, lemnul dulcesau menta.
Pune-le pe rafturile dulapului tău și schimbă-le în fiecare lună.

Transformă-ți rolele de hârtie igienică în odorizante


Uleiurile esențiale sunt întotdeauna utile atunci când vrem să parfumăm o cameră. De fiecare dată când cumperi hârtie igienică, poți adăuga câteva picături din orice ulei dorești în interiorul rulourilor. Și asta este tot! Pur și simplu pune hârtia acolo unde stă de obicei și bucură-te de aroma plăcută care îți va umple baia.


Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod