10 lucruri din casele noastre pe care tindem să le ignorăm, dar oaspeții noștri le observă imediat

Mulți oameni leagă adesea vizitele oaspeților cu nevoia de curățenie minuțioasă.

Aceasta presupune curățarea podelelor, lustruirea ferestrelor și oglinzilor și eliminarea prafului, astfel încât casele noastre să pară impecabile. Cu toate acestea, pe fondul concentrării pe aranjare, este important să recunoaștem că anumite elemente subtile din casele noastre pot lăsa o impresie de durată asupra oaspeților, depășind chiar impactul câtorva pânze de păianjen sau puțină dezordine.

Prosoape murdare


Ultimul lucru pe care oaspeții tăi doresc să-l vadă în baie este un prosop urât mirositor. Nu numai atât, dar oaspeții vor fi obligați să-l folosească pentru a-și usca mâinile. Prosoapele umede și murdare le vor face o impresie proastă, indiferent cât de cool este designul băii tale. În plus, prosoapele umede sunt insalubre, deoarece rețin umiditatea și răspândesc germenii.

Televizorul pornit


A devenit un obicei pentru mulți dintre noi să ținem televizorul aprins continuu, chiar și atunci când vin oaspeții. Cu toate acestea, s-ar putea să nu realizăm că ceea ce considerăm zgomot de fundal poate fi deranjant pentru alții.

Anumite persoane, în special cele sensibile, pot dezvolta o durere de cap reală din cauza murmurului monoton și a luminilor pâlpâitoare ale unui televizor.
În plus, lăsarea televizorului aprins poate sugera, neintenționat, oaspeților că nu sunt în măsură să îți capteze atenția sau să fie distractivi.

Mirosul camerei


Fiecare gospodărie are propriul său miros distinct, adesea observat de oaspeți la sosire. Gazdele folosesc diverse metode pentru a minimiza orice miros neplăcut care poate apărea în casă. Când te confrunți cu alegerea între lumânări și difuzoare de trestie, este, în general, recomandat să le alegi pe primele. Difuzoarele din trestie conțin de obicei lichide parfumate derivate din uleiuri esențiale și vegetale, care pot declanșa reacții alergice la anumite persoane.

Săpunul din baie


După cum se dovedește, săpunul este extrem de important pentru mulți oameni. În primul rând, este mai bine să înlocuiești bucățile vechi și mici de săpun cu unele noi. Și, de asemenea, nu uita de dozatorul de săpun. Trebuie să fie curat și plăcut de utilizat.

Mici defecte și defecțiuni minore


Petrecem mult timp acasă, așa că încetăm rapid să fim atenți la lucruri mărunte aparent nesemnificative.

Petele de pe întrerupătoarele de lumină, plintele slăbite sau panourile care cad sunt enervante, dar dacă nu remediam aceste defecte imediat, vom uita rapid de ele. Dar, oricine ne vizitează casa le va observa imediat, mai ales dacă totul arată bine în rest.

Lipsa hârtiei igienice


Gazdele înțeleg perfect că hârtia igienică este un must-have în baie când sosesc oaspeții. Dar este mai bine să nu te limitezi la o singură rolă de hârtie igienică. În mod ideal, ar trebui să ai câteva în plus într-un loc proeminent în baie.

Fotografii, tablouri și alte obiecte de decor


Potrivit designerilor, de multe ori micile elemente decorative oferă cea mai mare perspectivă asupra caracterului proprietarului casei. În timp ce unii oameni preferă pereții goi minimaliști, creând o ambianță care poate părea oarecum sterilă, alții selectează în mod intenționat imaginile, fotografiile și alte detalii interioare cu grijă și afecțiune, impregnand astfel casele lor cu o estetică distinctă și personalizată.

Vase ciobite și crăpate


Criza mărfurilor a dispărut, iar acum este posibil să cumperi căni și farfurii ieftine, dar atractive, de aproape oriunde.

Nu costă mult și pot crea cu ușurință o atmosferă de noutate și confort. Cu toate acestea, uneori ne este greu să ne luăm rămas bun de la o ceașcă sau o farfurie ciobită din diferite motive: poate nu avem timp să o facem sau nu putem găsi o alternativă bună care să ne placă la fel de mult ca articolul vechi.

Acest mod de a gândi poate deveni un obicei prost, determinând persoana să nu mai observe micile imperfecțiuni ale ustensilelor de bucătărie. Dar indiferent de raționamentul tău, ține cont de faptul că astfel de articole nu arată niciodată bine în casa nimănui.

Flori uscate


Introducerea unei note de verdeață poate aduce culoare și vitalitate în cea mai plictisitoare casă. Este un mijloc rentabil de a-ți înfrumuseța casa fără a fi nevoie de renovări ample sau de decor interior scump. Cu toate acestea, dacă plantele tale încep să se usuce sau să prezinte semne de ofilire, este indicat să le scoți de la vedere pentru a asigura un mediu plăcut din punct de vedere vizual pentru oaspeții tăi.

Folie de protecție pe articole noi


Când televizoarele cu telecomenzi au apărut pentru prima dată în lume, mulți oameni au avut o atitudine extrem de atentă față de acest miracol al tehnologiei și au încercat să protejeze astfel de articole cu o grijă incredibilă.
Cu toate acestea, în zilele noastre, tehnologia a devenit o parte obișnuită a vieții și poți cumpăra o telecomandă a televizorului din orice magazin. Acum, doar cei mai chibzuiți oameni pun pungi de plastic sau huse speciale pe telecomenzi și nu îndepărtează folia de protecție de pe niciun articol nou.


Sursă: nowiveseeneverything
Foto: depositiphotos
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod