De ce ai nevoie de business networking

Afacerile se fac cu oameni, iar pentru asta trebuie sa ai relatii. Nu pile, ci relatii de prietenie, de amicitie, spun specialistii
O cunostinta a sotului tau, o ruda mai indepartata, prietena sefului, o fosta colega de serviciu ori de facultate sau, de ce nu, o vecina de palier, te pot ajuta in cariera sau in afaceri. La prima vedere ar parea incredibil, insa business networkingul functioneaza “de cand lumea”.

“Afacerile se fac cu oameni, iar pentru asta trebuie sa ai relatii. Nu pile, ci relatii de prietenie, de amicitie. Cu cat cunosti mai multi oameni cu care intretii astfel de legaturi, cu atat esti mai castigata. Tot secretul este sa mentii asemenea relatii si nu sa incerci o imbunatatire a lor doar cand esti interesata”, spune Mihaela Stroe, general manager al companiei Acta Nonverbal.


Solutie pentru depasirea crizei


Business networkingul, considera avocata Miruna Alexandru, din Bucuresti, poate fi una dintre solutiile pentru depasirea crizei, indiferent de domeniul de activitate. “In mod inevitabil, in fiecare zi cunosti oameni noi, vezi fete diferite, intalnesti cazuri speciale. Insa numarul de oameni cunoscuti in mod intamplator nu se poate compara cu numarul de persoane pe care ai posibilitatea sa le cunosti intr-un cadru organizat in care fiecare, dorind sa se ajute pe sine, il ajuta in mod automat si pe celalalt. Business networking-ul este o oportunitate extraordinara de a te ajuta, pentru ca trebuie sa gandesti ca fiecare persoana cunoscuta poate reprezenta un nou client, o noua posibilitate de castig, o sansa ce nu trebuie ratata”, spune avocata.

Si expertii internationali subliniaza importanta intretinerii networkingului.

“Dupa experienta traita de mine pana acum am ajuns la concluzia ca cele mai multe afaceri si oportunitati de lucru sunt rezultat al unui bun networking”, spune Filipe Carrera, expert international in networking, care va veni in Romania, la invitatia companiei Proactive Solutions, pe 26 octombrie, pentru a sustine un seminar la Camera de Comert.

Filipe a sustinut traininguri despre networking si despre beneficiile sale in afaceri, in peste 20 de tari. Recent a scris si o carte dedicata acestui domeniu.

Spune tuturor care sunt scopurile tale!


Expertul este de parere ca tot ceea ce faci, bun sau rau, te va prinde din urma, mai devreme sau mai tarziu. Pentru reusita, spune Filipe Carrera, trebuie sa impartasesti cu ceilalti fara sa astepti un beneficiu imediat, pentru ca reteaua ta de contacte va lucra pentru tine oricum.



“Spune-le celor din reteaua ta despre scopurile tale, iar acestia te vor ajuta sa ti le indeplinesti. In final, foloseste retele sociale online pentru a-ti spori reteaua de contacte, pentru ca aceste platforme te ajuta intr-un mod decisiv sa-ti mentii si sa-ti cresti contacte de calitate”, recomanda specialistul.

El spune ca, de cand a inceput sa foloseasca in mod constient puterea networkingului, i-au crescut oportunitatile de training “de la niciun angajament in afara tarii la posibilitatea de a face training in aproape 40 de tari de pe patru continente”.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionionescu22 pe 25 Aug 2010, 20:30
    solutii

    pentru realizare unui site trb sa intri pe www.romwebsolution.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod