Cum treci de evaluarea de sfarsit de an

Cum te pregatesti


Pentru a trece cu bine de evaluarea de sfarsit de an, in primul rand trebuie sa te cunosti. Trebuie sa iti poti identifica punctele forte, succesele, beneficiile aduse companiei. Dar, totodata, trebuie sa fii constienta si de aspectele pe care doresti sa le dezvolti, ce anume merita imbunatatit, astfel incat sa poti evolua profesional.

Gandeste-te la activitatea ta si incearca sa iti identifici punctele forte si rezultatele. Poti face acest lucru raspunzandu-ti la cateva intrebari:

  • Care a fost cel mai mare succes profesional din acest an?
  • Care sunt lucrurile care ti-au adus cea mai mare satisfactie?
  • Pentru ce esti apreciata in cadrul firmei?
  • Care este valoarea ta in cadrul organizatiei?

Totodata, acorda importanta si aspectelor pe care ai vrea sa le imbunatatesti in profesia ta sau in ceea ce priveste directia in care ai vrea sa te dezvolti in continuare.
Poate simti nevoia sa imbunatatesti cunostintele de limbi straine, sa participi la un curs de leadership - deoarece, in viitor, iti doresti sa coordonezi o echipa, sa participi la un curs de aprofundare/specializare intr-un anumit domeniu sau poate simti ca nu relationezi tocmai bine cu colegii si iti propui sa imbunatatesti acest aspect.

Fii sigura ca, mai intai, tu cunosti aceste aspecte, pentru a le putea transmite mai departe catre managerul tau si a le permite si altora sa le vada.

Fii deschisa la discutie si argumenteaza


Un aspect important pentru ca evaluarea sa fie un succes este sa te arati deschisa fata de sugestiile sefului. Nu respinge din start o idee lansata de catre acesta.
De exemplu, ti se poate atrage atentia asupra unor aspecte cu care nu esti de acord. Asigura-te ca poti aduce exemple concrete, care sa sustina punctul tau de vedere, si asigura-te ca asculti si argumentele sale.

Incredere in sine


Nu in ultimul rand, fii increzatoare in tine si arata acest lucru. Totusi, ai grija sa nu pari aroganta! Intotdeauna oamenii care stiu sa se evalueze corect si sa se puna in valoare au fost apreciati. Transmite o atitudine pozitiva si, cu siguranta, nici nu vei realiza cum a trecut timpul, si evaluarea s-a incheiat...

Mult succes!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod