Vrei sa fii trainer? Afla de la Viorel Apetrei "secretele meseriei"!


3. Se spune ca munca cu oamenii este cea mai grea. Ce puteti spune din experienta dumneavoastra?

Intr-adevar, este provocator sa lucrezi cu oamenii. Intalnim cursanti cu diferite tipologii de comportament, diferite experiente si asteptari, mai deschisi sau mai reticenti. Solutia castigatoare este sa dai dovada de intelegere si sa te intereseze sincer felul in care poti sa-i ajuti sa se dezvolte. Avem si situatii in care trebuie sa intelegem participantii si in contextul cultural national, am sustinut sesiuni in 15 tari, din Brazilia pana in Hong Kong.

Exemplul maxim in ceea ce priveste "dechiderea" spre comunicare proactiva este legat de o sesiune din Finlanda, tara cunoscuta pentru lipsa de interes pentru interactiune.
Unul dintre cursanti mi-a explicat in particular motivul pentru care ei nu raspund la intrebari si nu partajeaza experiente: "I paid, you talk!"
 
4. Care sunt cele mai frecvente intrebari care va sunt adresate in cadrul training-urilor?

Depinde de modulul pe care il sustin. In general, intrebarile sunt din categoria situatiilor mai dificile, la vanzari mi se cere sfatul pentru rezolvarea unui impas in relatia cu clientii, iar la programele de management/leadership au inceput sa apara tot ma des intrebari despre motivarea oamenilor din echipa, cu buget redus sau fara buget.
 
5.
Pentru dumneavoastra, care sunt semnele ca o sesiune de training si-a atins scopul?


Contractul incheiat cu departamentul de dezvoltare organizationala are, de obicei, coordonate referitoare la dobandirea unor abilitati, cresterea unor competente. Acestea se masoara la inceputul programul si dupa 2-3 luni de la finalizarea cursului, sau in timpul sesiunilor follow-up. In acelasi timp, ne intereseaza satisfactia cursantilor, colectam feedback, atat informal, cat si prin completarea unor formulare de evaluare.
Foarte subiectiv, dar nu putem trece peste acest aspect, cursantii ne aplauda la finalul intalnirii, ceea ce ne onoreaza si ne da energie pentru a fi si mai buni data viitoare.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marianchik pe 22 Sep 2009, 12:26
    si cum putem sa ne inscriem?

    poate ne da-ti o adresa de contact?

    1
    0

  • Scrie Articole pe 30 Apr 2009, 23:03
    Scrie Articole

    Fa bani de acasa scriind articole. www.scriearticole.wordpress.com

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod