Topul celor mai renumite scoli de afaceri din lume

Sub sistemul Eduniversal, celor 1.000 de scoli de afaceri identificate ca fiind "cele mai importante" li s-au acordat de la unul pana la 5 puncte. In prima liga, cu 5 puncte, sunt 100 de scoli considerate cele mai bune scoli de afaceri din intreaga lume, cu o influenta internationala majora.

Dintre toate cele 1.000 de scoli, Statele Unite ale Americii domina selectia celor 100 de scoli, cu 29 incluse in aceasta lista. Prin comparatie, Marea Britanie si Franta au 7 scoli care se regasesc in aceasta lista, Canada are 6, 5 are Australia si 4 are Coreea de Sud.
China si Japonia au reusit sa obtina selectarea a 3 dintre scolile acestora.

Cateva dintre cele 100 de scoli sunt: Harvard Business School, Scoala de Afaceri a Universitatii Stanford, Scoala de Management Yale, Scoala de Management Krannert a Universitatii Purdue etc.

Cele 200 de scoli din liga a doua au 4 puncte si sunt considerate, pe plan international, ca fiind scoli de top. Liga a treia, cu 3 puncte, are 400 de scoli care sunt considerate a fi scoli de afaceri excelente, pe plan national, cu legaturi continentale puternice.

Liga a patra, cu 2 puncte, are 200 de scoli clasate ca fiind scoli de afaceri bune, cu influenta regionala.
In acelasi timp, liga a cincea, 1 punct, are 100 de scoli care apartin universitatilor cu influenta locala.

Compania sustine ca lista celor 100 de scoli va fi revizuita dupa doi ani de la prima editie, in ultimul trimestru al anului 2009. Ulterior, lista va fi revizuita la fiecare 4 ani.

Eduniversal planuieste acum sa-si extinda domeniul de activitate, pentru a acoperi si dreptul si stiintele politice si sa nominalizeze, din nou, cele mai bune universitati care ofera cursuri in aceste domenii.

De asemenea, ingineria este pe lista, insa Escape afirma ca acest domeniu este "foarte complicat".
Aceasta se datoreaza faptului ca ingineria pune probleme mai mari de metodologie, evaluare si comparatie, avand in vedere faptul ca diferite tari au sisteme, metode si traditii diferite.

SMBG este o companie specializata in serviciile de referinta si in publicatiile destinate institutiilor de invatamant superior. Aceasta sustine ca initiativa Eduniversal este "prima caramida in construirea unei federatii globale a educatiei".

Un articol de Teodora Popa
Sursa: Bloombiz.ro

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura pe 13 Iun 2010, 14:56
    interesata de un curs

    buna ma numesc laura stau in londra si asi dori sa fac un curs de manichira si pedichiura nu stiu unde sa ma duc deoarece eu stau in londra daca puteti sa mi dati niste informati va multumesc

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod