Topul celor mai renumite scoli de afaceri din lume

In plus, selectia scolilor este relativ asemanatoare cu alte topuri ale scolilor de afaceri, intocmite de Financial Times, Business Week si Asia Week. Totusi, exista cateva diferente semnificative, datorita diverselor metode folosite de grupurile media in evaluarea scolilor si din cauza faptului ca multe dintre topuri se concentreaza asupra unui singur aspect al scolilor respective, precum programele MBA din cadrul acestora.

Luna trecuta, Financial Times a lansat topul anului 2008 al celor mai bune programe MBA din intreaga lume. Programul MBA condus in comun de catre Scoala de Afaceri din Londra si de catre Universitatea Columbia s-a clasat pe primul loc, Scoala de Afaceri UST din Hong Kong, pe locul doi, iar INSEAD a fost pe locul sase.

Primele 9 scoli de afaceri din cele 27 recunoscute in urma acestei evaluari, una din fiecare dintre regiuni, sunt:

  • Scoala de Afaceri din cadrul Universitatii din Auckland (Noua Zeelanda);
  • Harvard Business School (America de Nord);
  • ITESM-EGADE Monterrey (America Latina);
  • Scoala de Afaceri din Copenhaga (Europa de Vest);
  • Universitatea de Stiinte Economice din Praga (Europa de Est);
  • Institutul Indian de Management Bangalore (Asia Centrala);
  • Scoala UST de Business si Management din Hong Kong (Asia de Est);
  • Univeristatea Leon Recanati, Tel Aviv - Scoala Postuniversitara de Administratie in Afaceri (Orientul Mijlociu);
  • Universitatea din Cape Town - Scoala Postuniversitara de Business UBT (Africa).

Universitatea din Auckland continua sa fie cea mai importanta dintre cele mai mari universitati din Noua Zeelanda, in clasamentele internationale.


Auckland a fost, in mod constant, considerata cea mai renumita institutie a acestei tari, in lista Times Higher Education si in top 500 Shanghai Jiao Tong, si este una dintre cele doua institutii ale Noii Zeelande care detin cele trei acreditari majore in afaceri - AACSB, EQUIS si AMBA.

Decanul scolii de afaceri, profesorul Greg Whittred, a spus ca a fost mereu incantator sa fii clasat ca fiind "cel mai bun cursant", iar asemenea clasamente ar putea ajuta sa creasca profilul scolii atat pe plan national, cat si international.
Whittred a recunoscut ca Auckland este destul de indepartata de restul lumii, ceea ce a insemnat ca cercetatorii scolii au petrecut mult timp calatorind, pentru a mentine relatiile cu academicienii si cu expertii in business din intreaga lume.

Insa, a afirmat acesta, distanta nu mai reprezinta amenintarea de pana acum, multumita tehnologiilor moderne. Acesta a subliniat faptul ca numarul crescut de studenti ai Universitatii din Auckland, care participa la evenimentele acesteia in Shanghai, Hong Kong si Seoul, este dovada internationalizarii de succes a acestei institutii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura pe 13 Iun 2010, 14:56
    interesata de un curs

    buna ma numesc laura stau in londra si asi dori sa fac un curs de manichira si pedichiura nu stiu unde sa ma duc deoarece eu stau in londra daca puteti sa mi dati niste informati va multumesc

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod