Imaginea conteaza!

Chiar daca ar umbla prin capul nostru ganduri cum ca aspectul fizic nu conteaza, ar trebui sa "ne mai gandim o data!". Ne convine sau nu, prima impresie conteaza intotdeauna, iar daca s-a nimerit a fi negativa, avem mult de "luptat" dupa aceea pentru a ne-o reface! Modul in care suntem percepute de ceilalti reprezinta de fapt imaginea noastra. Iar aceasta imagine are un rol major in realizarea succesului profesional!

Ganditi-va numai la societatile financiare unde exista un cod nescris (sau chiar scris) cu privire la tinuta business. Iar femeile, in special, sunt judecate dupa modul in care se imbraca. Si asta pentru ca suntem mai tentate decat barbatii de a merge dupa tendintele modei decat dupa regulile din business, trebuie sa recunoastem!

Imaginea noastra nu reprezinta numai aspectul fizic, ci si atitudinea noastra, manierele, gesturile, tonul si inflexiunile vocii.

Dar sa le luam pe rand:

Aspectul fizic: in primul rand, daca trebuie sa aveti o tinuta business la serviciu, o esarfa rosie, verde etc., in tendintele actuale, va vor scoate cu siguranta din anonimat, veti fi privita ca o femeie de afaceri, dar veti fi si multumita ca sunteti in pas cu moda.

Nu conteaza cati bani aveti, aspectul ingrijit nu are legatura cu banii: parul nu trebuie sa stea in toate partile, fustele nu trebuie sa cada, sacoul nu trebuie sa atarne, bluza trebuie sa fie fara cute, iar pantofii, ei bine, ca si coafura trebuie sa fie intotdeauna impecabili.

Strangeti-va parul daca nu va permiteti sa mergeti des la coafor si cumparati-va pantofi in tendinte, pe care tineti-i foarte curati. Chiar aveti grija de ei ca de ochii din cap. Degeaba un costum e impecabil, daca pantofii sunt prafuiti si ponositi... s-a dus toata imaginea de "femeie de afaceri".

Si nu uitati sa va imbracati corespunzator nu postului pe care-l aveti, ci conform cu postul la care tintiti sa ajungeti! Sunteti supervisor si vreti sa deveniti manager in curand? Atunci imbracati-va ca un adevarat manager si nu faceti greseli de genul fusta prea scurta sau bluza prea decoltata...

Daca lucrati insa intr-un domeniu mai creativ este foarte indicat sa fiti si voi "creative" in imbracaminte, dar sa nu uitati nici o clipa ca faceti afaceri, nu mergeti la club!

Atitudinea: aceasta este o optiune personala, putem avea o atitudine pozitiva sau negativa si oricat de impecabil am fi imbracate, cum sa aiba seful incredere in noi daca ne plangem tot timpul? Cum sa creada ca putem muta muntii din loc, daca ne "pisicim" la sedinte? Cum sa ne dea noi responsabilitati daca biroul este dezordonat sau cu tente de roz? Atitudinea este o alegere, fii tu insati, ai incredere, intreba-te si mai ales, raspunde-ti sincer la ceea ce te tine pe loc, gaseste solutii si actioneaza!

Manierele, tonul: exista la un moment dat pericolul sa atragem atentia (sau chiar sa devenim penibile) daca incercam sa fim mai "dure" decat suntem. Nu tipati, nu gesticulati mult, nu bufniti si rabufniti, pentru ca niciodata nu veti rezolva cu adevarat lucrurile, ci doar le veti "aranja" pe termen scurt. Nu trebuie sa fiti dure ca sa fiti luate in serios, nu trebuie sa tipati ca sa fiti auzite, nu trebuie sa va enervati ca sa aratati ca aveti dreptate! De asemenea, nu ii tratati pe subalternii vostri ca pe niste persoane care trebuie doar sa execute, nu sa gandeasca, nu ii tratati pe cei mai noi cu aere de superioritate, nu fiti servile fata de sefi sau fata de cei de la care aveti de invatat, fiti voi inseva, naturale...

O imagine mai buna, mai mult succes

Ganditi-va, macar o data pe zi, daca fata dumneavoastra ar ingheta brusc, v-ar placea imaginea pe care ati vedea-o in oglinda?

Amintiti-va permanent ca peste 65% din impresia pe care o producem are la baza exclusiv infatisarea. Pe drept sau pe nedrept, asa suntem construiti: aparentele reprezinta un criteriu dupa care judecam aptitudinile cuiva. Si va va fi permanent de folos sa va intrebati: ce fel de mesaj transmite tinuta mea vestimentara? Dar atitudinea mea? Sunt cele mai potrivite pentru imprejurarea de fata?

Iar daca cumva simtiti ca nu merge ceva, va sfatuiesc din toata inima sa faceti o schimbare: cautati in revistele de moda sau cereti sfatul unui stilist si schimbati-va imaginea in bine. Va garantez ca rezultatele nu vor intarzia sa apara, iar tonusul, ei bine, tonusul si atitudinea cu siguranta vor fi altfel: mult mai bune!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod