Familie sau cariera?

Parea ca terminasem ideile despre motivele care pot "ucide" cariera unei femei, dar iata ca nu este asa. Intrand acum ceva vreme pe forum am vazut ca o utilizatoare a pus intrebarea: "cariera sau familie? Daca ar fi sa alegeti, dragi 'Eve, ce ati face?". Si, sincer, am fost destul de surprinsa sa vad ca foarte multe din cele ce au raspuns in legatura cu acel subiect ar alege familia. Spun asta deoarece pare, la prima vedere, ca raspunsul este conform cu educatia primita in cei "sapte ani de acasa" si anume: "femeia trebuie sa puna familia pe primul loc, iar barbatul cariera!".

Probabil ca este un moment in viata (sau mai multe) cand familia trebuie si chiar este pe primul loc.
Nimic nu se compara cu dragostea partenerului, cu zambetul copilului atunci cand ne vede, cu linistea unui camin perefect (sau aproape perfect)! Insa mi se pare ca a venit momentul sa ne ocupam mai mult de noi, si nu de noi prin prisma celorlalti.

Sa ne acordam noi insene aceeasi sansa pe care si-o acorda barbatul atunci cand se intreaba (daca se intreaba) "cariera sau familie?". Sa ne gandim ca suntem singurele carora ne pasa cu adevarat cel mai mult de noi
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod