5 deserturi sănătoase în care poţi să înlocuieşti untul cu avocado

Ioana Maroşan De Ioana Maroşan
Adaugat pe 22 Ian 2014

Amestecă-l cu miere de albine şi cacao pentru a obţine o cremă de ciocolată delicioasă pentru prăjituri şi torturi.

Avocado este un fruct foarte versatil. Îţi poţi folosi atât în preparate sărate, dar şi în deserturi, înlocuind cu succes untul. Astfel, în locul unei grăsimi saturate care afectează inima vei adăuga o grăsime sănătoasă care îţi protejează inima de boli.

Acordă-i o şansă ca să vezi ca te va cuceri! Iată trei dintre întrebuinţările lui în deserturi:

1. Cremă de avocado pentru ornat tortul/prăjitura

Amestecând avocado bine copt cu zahăr praf obţii o pastă cremoasă pe care o poţi folosi pentru a decora negresa sau un tort. Este ideal să o foloseşti peste deserturile cu ciocolată pentru că având o culoare verde deschis va da un contrast foarte frumos. Am găsit aici o reţetă genială pe care o poţi încerca!

2. Cremă de ciocolată cu avocado

Pentru a face o cremă consistentă şi cu un gust puternic de ciocolată poţi să înlocuieşti untul cu avocado pe care să-l mixezi împreună cu puţină miere de albine (sau curmale), cacao pudră şi ciocolată neagră topită (opţional). Vei obţine o cremă de ciocolată delicioasă, dar şi mult mai sănătoasă. Iată aici una dintre prăjiturile mele preferate (făcută de Ani Phyo) pe care am făcut-o prima dată acum câţiva ani când am început să cochetez cu bucătăria raw-vegană.

3. Foloseşte avocado în loc de unt pentru brioşe, negrese şi alte prăjituri

Înlocuieşte untul dintr-o reţetă cu o cantitate asemănătoare de avocado pentru a obţine un desert cu mai puţine calorii.

4. Îngheţată de avocado

Amestecă în blender 1 avocado bine copt cu 2 ceşti cu iaurt grecesc, 1/2 cană cu lapte, 1 plic zahăr vanilat, puţină sare de mare şi miere de albine sau zahăr, după gust. Vei obţine o îngheţată delicioasă şi sănătoasă. Vezi reţeta originală din care te poţi inspira!

5. Smoothie

Amestecă avocado cu lapte vegetal, miere de albine şi frunze proaspete de mentă pentru a obţine o băutură răcoritoare şi sănătoasă. De asemenea, poţi să incluzi în smoothie fructe de pădure, seminţe de dovleac, seminţe de cânepă, spanac sau alte ingrediente preferate.

Spune-ti parerea