Trenul viitorului: compartimente individuale

Un designer australian, pe numele sau Hamit Kanuni Kuralkan, a creat un concept interesant: un vagon de tren cu locuri mai putine decat vagoanele obisnuite, dar compartimentate cu totul neobisnuit...
Un designer australian, pe numele sau Hamit Kanuni Kuralkan, a creat un concept interesant: un vagon de tren cu locuri mai putine decat vagoanele obisnuite, dar compartimentate cu totul neobisnuit: fiecare compartiment are un singur loc, iar la capetele vagonului exista cate un compartiment pentru patru persoane.

O calatorie cu trenul in care sa nu fii deranjat de nimeni, sa nu fii nevoita sa "socializezi" cu ceilalti cinci calatori din compartimentul tau va ramane, probabil, un vis frumos pentru noi.
In tarile civilizate insa, odata creat conceptul, orice astfel de "minune" poate deveni realitate.

Si cui nu i-ar placea sa isi vada linistit de cartea pe care o citeste sau sa-si puna ordine in ganduri, in loc sa imparta compartimentul cu alte cinci sau, in functie de clasa la care calatoreste, sapte persoane?

Trenul cu compartimente individuale nu este, totusi, fiabil pentru calatoriile lungi, din cauza pozitiei pe care calatorul ar trebui s-o ocupe in "capsula". Un alt punct in minus il reprezinta capacitatea acestui "tren al viitorului".
Punctul forte ale conceptului este, totusi, de necontestat: intimitatea pe care calatorul o are intr-un compartiment de o persoana.

Revenim insa cu picioarele pe pamant si ne "trezim" la realitate. Trenurile noastre sunt inca departe de civilizatie, si pana sa calatorim in trenuri "ale viitorului", mai avem multe pozitii de bifat pe lista lucrurilor pe care ar trebui sa le faca un calator civilizat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod