Zaharul brun, un deliciu al deserturilor

Fie ca este vorba de prepararea unei tarte cu mere si scortisoara sau a unui tort cu caise si crusta de caramel pentru aniversarea surpriza a unei persoane dragi, oricare dintre gustarile dulci pot deveni mai apetisante daca sunt preparate cu zahar brun.

Cand o reteta cere „zahar brun”, puteti sa il incercati. Zaharul brun este foarte gustos, avand o usoara aroma de caramel. Zaharul brut, cum mai este cunoscut, se obtine la prima cristalizare a trestiei de zahar. Culoarea bruna provine de la continutul de melasa, careia i se datoreaza si savoarea. Cu cat este mai inchis la culoare, cu atat este mai nerafinat si contine o mai mare concentratie de melasa.

Calitatile nu se sfarsesc aici, din punct de vedere nutritiv melasa ii aduce un plus de vitamine din complexul de vitamine B si minerale, precum calciu, potasiu, fier si magneziu.

Astfel, zaharul brun este un aliat pentru persoanele care vor sa indulceasca diminetile de weekend ale intregii familii.

Efectul aparte al texturii sale se poate observa atat in cazul produselor de patiserie, cat si a siropurilor si compoturilor. Tocmai datorita savorii sale este recomandat pentru prepararea deliciilor culinare, insa pastrarea echilibrului este recomandata si atunci cand vorbim despre consumul de zahar. De aceea, oricat ar fi de gustos ar fi, este bine sa consumam cu masura.

De asemenea, consumul de zahar brun este contraindicat diabeticilor si persoanelor care au probleme cu greutatea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod