Teroare în inima Europei: Explozii la aeroportul şi în metroul din Bruxelles

Autorităţile belgiene au confirmat că prima explozie din aeroport a fost produsă de un atentator sinucigaş

 
Procurorii au confirmat că atacurile de pe aeroportul din Bruxelles au fost atentate sinucigaşe. "Ne-a fost teamă de un atac terorist şi acesta a avut loc. Ştim că sunt mulţi morţi, mulţi răniţi, mulţi dintre ei străini", a declarat premierul belgian Charles Michel, într-o conferinţă de presă.

Potrivit cotidianului francez Le Figaro, procurorul general belgian a confirmat ipoteza atentatului sinucigaş din aeroportul Zaventem din Bruxelles.

Niciun cetăţean român nu a fost victimă a atentatelor produse la Bruxelles, marţi dimineaţă, a afirmat premierul Dacian Cioloş, care a adăugat că oficialii români care sunt în vizită de lucru la Comisia Europeană sunt în siguranţă la sediul reprezentanţei permanente a României la UE.
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Belgiei că autorităţile locale au decis instaurarea nivelului de alertă gradul 4, ca urmare a evenimentelor de tip terorist produse marţi.


 
Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07:30 din Bucureşti a fost redirecţionată spre Amsterdam. La bord se aflau 83 de pasageri.

Tarom a anulat toate zborurile spre și dinspre Bruxelles programate marți și miercuri, pasagerii pentru aceste curse având posibilitatea să fie preluați de toate aeronavele companiei care pleacă din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen și Londra în cele două zile. "Având în vedere atentatele sângeroase care au avut loc în această dimineață la Bruxelles, compania TAROM comunică pasagerilor că zborurile TAROM OTP-BRU-OTP (RO 372, RO 373, RO 374 din data 22 martie 2016 și RO 371, RO 372 din 23 martie) se anulează.
Pasagerii care dețin bilete pe aceste zboruri vor fi acceptați la îmbarcare pe toate cursele operate de TAROM din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen și Londra din 22 și 23 martie"
, spun reprezentanții operatorului aerian, într-un comunicat citat de Agerpres.


Foto: AFP/Mediafax, Hepta, Daily Mail

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lucian pe 22 Mar 2016, 22:35
    Danke schön Frau Merkel

    FOSTA Europă îţi va rămâne recunoscătoare pt. aducerea terorismului în inima ei. Şi pt. distrugerea ei. Hitler a fost un blând copil pe lângă tine. Yawoll !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod