Nu-i aşa că nu te înţelege?

3 Decembrie 2010
Se uită prea mult la fotbal. Nu-ţi mai aminteşti când ţi-a luat ultimul buchet de flori. Nu te mai scoate la restaurant pentru că economiseşte bani să-şi plătească rata la maşină. De multe ori, te trezeşti noaptea şi ai senzaţia că dormi lângă un străin.
Se uită prea mult la fotbal. Nu-ţi mai aminteşti când ţi-a luat ultimul buchet de flori. Nu te mai scoate la restaurant pentru că economiseşte bani să-şi plătească rata la maşină. De multe ori, te trezeşti noaptea şi ai senzaţia că dormi lângă un străin.

Şi cu toate astea, e iubitul tău. Ai fost şi încă mai eşti îndrăgostită de el. Uneori face câte un gest care-ţi aminteşte de perioada romantică, îţi spune un cuvânt care-ţi topeşte inima.
Dar nu atât de des pe cât ai vrea. În mod sigur, habar n-are ce aşteptări ai tu de la el. Nu te-a întrebat niciodată şi ai senzaţia că nici prin cap nu-i trece să se gândească la ce-ţi doreşti tu. S-a obişnuit aşa ca tu să te ocupi de el, să-l ajuţi, să-l alinţi când munceşte prea mult. Vezi cum se chinuie să facă faţă să nu-şi piardă slujba, să câştige suficienţi bani şi ţi se face milă.
Dar, pe de altă parte, ai şi tu nevoile tale. Şi tu munceşti, dar pe tine nu te întreabă nimeni cum ţi-a mers la serviciu. La tine e de la sine înţeles că lucrurile merg bine, serviciul lui e mult mai important.

Da, e adevărat, te sacrifici, iar o relaţie nu poate să meargă la infinit doar cu investiţia emoţională a unuia dintre parteneri. Nevoile tale sunt la fel de importante ca nevoile lui.
Chiar şi el crede asta, dar, trebuie să înţelegi, bărbaţii nu sunt capabili să sesizeze aceste nevoi de unii singuri. Trebuie să-i spui calm, dar clar că vrei flori, că vrei o rochie nouă, că vrei la restaurant sau să ieşiţi împreună cu prietenii voştri. Găseşte o cale să-i explici nevoile tale. El abia dacă-şi dă seama că ai serviciu, că pui rufele la maşină, că faci cumpărături sau găteşti.
Nu trebuie să te superi, aşa funcţionează bărbaţii. Nu pot să se concentreze decât atunci când au o direcţie. Trebuie să vâneze mamutul, să cucerească cetatea, să strângă grâul sau să câştige la fotbal. Au nevoie de o ţintă. Aşa e de când lumea.

Normal că nu te înţelege dacă nu-i vorbeşti, nu-i dai direcţia. Spune-i că vrei flori şi-ţi va aduce cele mai frumoase flori din lume. Doar spune-i!
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • criss pe 3 Dec 2010, 14:07
  ft tare subiectul

  asta e barbatul...e imposibil sa fie atenti tot timpul...azi sunt iar maine parca nici nu existi...

  0
  0

 • Dana pe 3 Dec 2010, 12:59
  interesant subiect!!

  Ce ne facem fetelor cu barbatii astia? Eu am ajuns la concluzia ca avem langa noi (eu sunt si casatorita) niste "copii" vesnici. Cu florile am suferit mult. Pana isi aminteste el ca-mi plac mult florile, oricare ar fi ele, trece mult timp. Asa ca m-am impacat cu situatia si mi le cumpar singura.

  0
  0

 • Poky pe 3 Dec 2010, 07:05
  poate vreau flori dar....

  ......dar e o surpriza mult mai frumoasa daca mi le-ar aduce el din propria lui initiativa. Eu ii spun asta iubitului meu( ca vreau mai multa atentie din partea lui) si chiar am primit. Dar numai pt cateva zile. Apo iar am revenit la aceeasi situatie. Dar a vazut ca nici eu nu ii mai dau atentie si si-a dat seama de nevoile mele. Nu e absolut necesar sa ceri ceva. Mai trebuie si sa sugerezi daca stii cum

  0
  0

 • Camelia pe 3 Dec 2010, 01:39
  asta e buna....

  Daca vreau flori...nu e mai simplu sa ma duc sa mi le cumpar? de ce sa-i impun lui/ sa-l conving sa-mi cumpere flori de ex daca nu vrea sau nu poate sa inteleaga astfel de subtilitati. Vai de noi...avem tot felul de asteptari de la niste fiinte care nu pot.

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod